Почти месец след като се възкачи на престола крал Чарлз

...
Почти месец след като се възкачи на престола крал Чарлз
Коментари Харесай

Официално! Чарлз III ще бъде коронясан на 3 юни 2023 г. в Уестминстърското абатство

Почти месец откакто се възкачи на престола крал Чарлз III най-сетне има дата, на която публично ще бъде коронясан. Церемонията ще се състои на 3 юни 2023 година в Уестминстърското абатство в Лондон, предава Блумбърг, представена от " Телеграф ".

 

Церемонията на Чарлз III ще бъде доста по-скромна от тази на майка му Елизабет II. Въпреки че Чарлз се възкачи на трона два дни след гибелта на Елизабет на 8 септември, церемонията през юни ще означи началото на ръководството му като монарх. Кралицата-консорт Камила ще бъде коронясана дружно със брачна половинка си.

Чарлз, който ще бъде на 74 години по време на церемонията, ще стане най-възрастният, коронясан за крал в историята на английската монархия. По традиция бъдещият монарх ще седи на трона, до момента в който държи скиптъра и жезъла на суверена, които съставляват неговия парламентарен надзор над нацията, и кълбото на суверена, което съставлява християнския свят.

 

След като бъде помазан с миро, блажен и осветлен от висши духовници, на главата на Чарлз ще бъде сложена короната на Св. Едуард, което публично ще го направи крал. След това той, както и кралицата-консорт, ще се извърнат към нацията от балкона на Бъкингамския замък.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР