Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си

...
Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си
Коментари Харесай

Почти 500 000 израелци са евакуирани заради военните действия

Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си след офанзивите на " Хамас " на 7 октомври, заяви през днешния ден на конференция представителят на израелската войска, представен от Франс прес.

" Около половин милион израелци са били разселени " в рамките на Израел. " Съгласно държавните наставления ние евакуирахме целия Южен Израел, всички обитаеми места наоколо до линията Газа... Същото направихме и на север, където 20 обитаеми места наоколо до границата с Ливан бяха евакуирани ", сподели представителят.

Близо хиляда американски жители и членове на техните фамилии са напуснали Израел от петък с чартърни полети за Европа, обезпечени от Държавния департамент, сподели представител на американското дипломатическо ведомство пред Ройтерс.

Държавният департамент заяви, че е предложил повече от 4000 места в обезпечен от американското държавно управление под наем превоз по въздух и вода за американски жители и членове на техните фамилии, само че сподели, че полетите и други направления за пътешестване са били употребявани едвам на половината им потенциал.

Държавният департамент добави, че проведените от държавното управление полети ще продължат по график от Тел Авив най-малко до четвъртък.

Над 1 милион души са избягали от домовете си в анклава преди предстоящата израелска инвазия за заличаване на управлението на " Хамас " след нападението на палестинското придвижване против Израел на 7 октомври. Хуманитарни организации предизвестяват, че израелско сухопътно нахлуване ще форсира възникването на филантропична рецесия.

Израелски сили, подкрепяни от американски военни кораби, се разположиха по границата с Газа и упражняват за плануваната от Израел широкообхватна интервенция за очистване на радикалната формация. Продължаващите към този момент седмица бомбардировки унищожиха цели квартали, само че не съумяват да възпрат обстрелването с ракети на Израел от ислямистите.

Избухналата на 7 октомври война се трансформира в най-кръвопролитния от петте спора в Газа; починалите са над 4000. Министерството на здравеопазването в палестинския анклав заяви, че 2750 палестинци са изгубили живота си, а 9700 са ранени. Над 1400 израелци са убити, а минимум 199, измежду които и деца, са взети за заложници от " Хамас " и отведени в Газа, съгласно израелските управляващи.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР