Почти 5 месеца след началото на стачката на сценаристите, последвана

...
Почти 5 месеца след началото на стачката на сценаристите, последвана
Коментари Харесай

Стачката в Холивуд се пропуква: Дрю Баримор и Бил Мар се връщат в ефир

Почти 5 месеца след началото на стачката на сценаристите, последвана от актьорската колегия - единството в протестната общественост в Холивуд очевидно се пропуква.

Комикът Бил Мар и актрисата Дрю Баримор бяха подложени на съществени рецензии, откакто взеха решение да възстановят своите излъчвания без значение от общия протест на сценаристите и актьорите поради противоречие с изискванията на работа.

Мар е водещ на политическото токшоу " Real Time " по HBO. Той разгласи, че програмата му се завръща през есенния сезон, само че без сценаристи.

" Минаха пет месеца и е време да върнем хората назад на работа. Сценаристите имат значими проблеми, с които аз съм съпричастен и се надявам, че ще бъдат решени в тяхна изгода, само че те не са единствените хора с проблеми и паники. Въпреки известна поддръжка от моя страна, огромна част от екипа ми е в голямо усложнение ", написа водещият в претекстовете за подновяването на шоуто.

Той декларира, че " обича сценаристите си, само че не е подготвен да изгуби цяла година ". За да съблюдава уговорката си към тях, той споделя, че към този момент няма да прави монолог и ще се откаже от всички сегменти с авансово написан сюжет в предаването си.

" Директно споделям на публиката: шоуто, което ще върша без моите сценаристи, няма да е толкоз хубаво колкото естественото ни шоу. Точка " написа той.

Гилдията на сценаристите в Америка (WGA) незабавно реагира с позиция, в която показва разочарованието си от решението на Бил Мар и му припомнят, че като член на организацията самият той е задължен да съблюдава разпоредбите - т.е. да не извършва никакви услуги като създател на сюжети, до момента в който стачката тече.

" Трудно ни е да си представим по какъв начин " Real Times " може да продължи, без да нарушава стачните правила на WGA ", споделят в позицията.

Мар получи сериозни мнения и в Twitter, където хора като Стивън Кинг разясниха, че сходни дейности водят до обезсмисляне на стачките.

Няколко дни по-рано актрисата и водеща на на ден токшоу Дрю Баримор също разгласи, че се връща на екран без значение от протичащото се в Холивуд.

" Стоя зад това решение. Спазваме изискванията, като няма обсъждаме или промотираме филми и сериали, наранени от стачката по какъвто и да е метод ", споделя тя.

WGA реагираха с митинг пред студиото в Ню Йорк, където Баримор записва епизодите си, а Националната книжна фондация анулира уговорката ѝ като водеща на годишните си награди за литература.

Сценаристите, недоволни от решението ѝ, я упрекнаха в " морално нарушаване " - официално Баримор работи по обособен гилдиен контракт, който не е непосредствено привързан с оспорваните групови условия на труд на WGA и актьорската организация.

Въпреки това част някои от членовете на колегията на сценаристите считат, че новият сезон на предаването няма по какъв начин да се създава, без да се ангажира работата на стачкуващи хора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР