Почтени, свободни и талантливи – това е профилът на хората

...
Почтени, свободни и талантливи – това е профилът на хората
Коментари Харесай

Иво Христов: Жалко е, че ректорът на Алма матер прие ролята на новия Плевнелиев |

„ Почтени, свободни и надарени – това е профилът на хората в Инициативния комитет, издигнал кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова. Все персони с позиции. Има хора от левицата и от десницата, от столицата и от провинцията, от всички етноси и възрасти. Обнадеждаващо е, че този комитет няма общо с казионните партийни агитки. В него всеки участва като свободен човек, с визитката на своя гений и своя съзнателен човешки ангажимент към България и българите. “

Това сподели в изявление за осведомителна организация „ Фокус “ Иво Христов, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и член на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България.

„ Вече се оформи картелът на статуквото. Той включва стожерите на корупционния модел – ГЕРБ и Движение за права и свободи “, счита българският евродепутат.

„ Представители на тези две партии – господин Пеевски и господин Младенов – бяха изобличени и в световния скандал „ Пандора пейпърс “ като притежатели на офшорки. Тези две партии ще поддържат Анастас Герджиков. Движение за права и свободи занапред го съобщи, въпреки от кумова срама да издига водача си Мустафа Карадайъ на първия тур, без действителен късмет да стигне до втория “, сподели още Иво Христов.

„ Жалко е, че ректорът на Алма матер одобри ролята на новия Плевнелиев. Това е смущаващо за всички образовани българи, които претърпяха просташката декада. Герджиков одобри да е благовидното лице на един дискредитиран режим, а това е мефистофелска договорка " , добави той. 

По думите на Христов, претендентът на десницата Лозан Панов наподобява объркан и се пробва да си проработи видимост с офанзиви против Радев, с което самичък се нарежда като справедлив съдружник на картела на статуквото.
„ За смут на оредяващите му поддръжници, които почват да се питат дали той е съответен на ролята, която му е поверена. “

На въпрос дали чака в хода на акцията да зачестят офанзивите против Румен Радев и Илиян Йотова, Иво Христов отговори, че през миналите пет години офанзивите не са спирали.

„ Няма низост, която да е била спестена на Радев. Очаквам същото да се случи и в идващия месец. Режисьорите на очернящата акция не регистрират, че от дълго време предозираха усърдието си и изгубиха меродавност. Сега се пробват безусловно да удавят гласоподавателите в неистини. Сиреч, залагат на количеството, не на достоверността на лъжите. На армията от тролове във ФБ, не на причините им. Но поради медийната му мощност, картелът на статуквото има късмет да завоюва изборите. Затова е нужна цялостна готовност на почтените хора “, сподели Христов

„ На идните избори Радев не е предупреден победител. Той се радва на необятно доверие и поддръжка от народа, която завоюва с борбеното си държание и с това, че не изневери на правилата си. Но отсреща му е олигархията с големите си пари, с медийния си монопол, с хилядите свои назначенци в дълбоката страна, за които свалянето на Радев е въпрос на оцеляване " , съобщи още той.

Според Христов е доста значимо да се напомни, че изборите на 14 ноември зависят от всеки един от нас: не от съседа ни, не от приятелите ни.

„ Никой няма да свърши нашата работа. 12 години разгул и разграждане станаха вероятни поради гражданската ни незаинтересованост и хипнозата пред тв приемника. Сега всички би трябвало да влагаме гласа си рационално “, безапелационен бе той.
Иво Христов разяснява и интервала, в който бе шеф на кабинета на президента Румен Радев: „ Беше доста мъчно да се работи в условия на институционална блокада. Но истината е огромна мощ и тя проби димната завеса на пропагандата. Хората въстанаха против беззаконието, президентът застана паралелно с тях и това отвори опция да излезем от омагьосания кръг на прехода с неговата парализираща корупция и безвластие. Вратата е отворена, на 14 ноември би трябвало да прекрачим прага, който от дълго време прекрачиха всички източноевропейски страни. Днес те са съвременни, проспериращи общества с открити правила. От нас зависи да създадем същото с България. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР