Почистването на дома не е сред най-приятните занимания, защото в

...
Почистването на дома не е сред най-приятните занимания, защото в
Коментари Харесай

За един винаги чист дом

Почистването на дома не е измежду най-приятните занимания , тъй като в множеството случаи запълва свободното ни време, което можем да оползотворим по доста други способи. Но и тук, както при доста други аспекти от живота, всичко се свежда до вярното обмисляне.

В случая приказваме за по-мащабен проект за деяние, който включва 12-те месеца от годината . Ето една концепция какво би трябвало да създадем във всеки от тях, с цел да имаме постоянно чист и спретнат дом, без да се усещаме като домашни прислужници. Всъщност, това са привички, които е добре да придобием в съответния месец, а не просто да си останат като еднократно деяние.

Януари

Със сигурност би трябвало да стартираме новата година на чисто - освен в съзнанието си. След края на празничния сезон, когато стане време за прибирането на украсата, е и точният миг да се разделим с много ненужни движимости вкъщи , които единствено заемат място и пречат на позитивната сила. Със сигурност ще се почувстваме по-добре.

 Снимка 400018

Февруари

Във всеки дом има едни ъгълчета, които все подценяваме, когато пристигна време за разчистване. Най-вероятно, тъй като просто ни мързи. Но по този начин сигурно не си вършим услуга , тъй като мръсотията се натрупа към нас и лека-полека привикваме с нея.

Щори, лавици, рамки, первази и всички джунджурийки по тях. Това са места, които може да не виждаме какъв брой са мръсни, а точно там се образуват плесен и акари, които вредят на здравето.

Март

След като сме изчистили там, където избираме да не обръщаме внимание, че е мръсно, е време да се заемем с едни други места - труднодостъпните . Там прахта и боклуците се натрупат ден след ден, само че някак остават скрити за нашето око. Но това не ги прави безвредни.

В тази задача евентуално ще имаме потребност от помощ от другар. Точно в точния момент за пролетното разчистване идва и едно леко разбъркване на мебелите, с цел да можем да почистим добре под леглото, зад дрешника и на всички места, където кардинално пропущаме.

 Снимка 400023

Април

Слънцето към този момент от ден на ден се демонстрира, денят е все по-дълъг и мръсотията по прозорците от ден на ден си проличава. И какво значи това - че е време за главното им разчистване. Разбира се, не е целесъобразно да се случва един път в годината, само че след зимата е наложително.

Май

Отново идва ред за изхвърляне, като този път акцентът е върху тези шкафове и чекмеджета, към които рядко посягаме. Кухненска посуда, ненужни сувенири и всичко друго, за което не сме се сещали от началото на годината - време е да отиде в боклука.

Юни

Денят е още по-голям и след работа имаме задоволително време за малко ръкоделие. Тук визираме всевъзможни хрумвания " направи си самичък " , каквито можем да забележим в интернет за нашарване интериора на дома. Успокояващо е, занимателно е и нищо чудно да се трансформира в новото ни занимание.

 Снимка 400019

Юли

Ако имаме градина, в този момент е моментът да й обърнем особено внимание, тъй като сигурно ще прекараме много време в нея. Ако би трябвало да се задоволим единствено с тераса, също не пречи да я освежим с нова мебел или аксесоар за по-добро въодушевление.

Август

През най-горещия месец евентуално не се задържаме дълго у дома, само че това не значи, че би трябвало да занемарим дома. Ако пък имаме деца , това е идеалният миг да разчистим съществена детската стая и да я подготвим за новата образователна година.

Септември

Тук акцентът е върху подовите настилки. Ако сме заложили единствено на плочки и паркет, нямаме изключително грижи. Но всички килими и пътеки изискват изключително внимание, което да е част най-малко от есенното разчистване.

Ако нямаме подобаваща прахосмукачка, по-добре да се доверим на компания, които ще ги почисти в действителност в дълбочина, а освен незадълбочено. Добре е това да се случи и с диваните и матраците.

 Снимка 400024

Октомври

Отново това време, в което от ден на ден се задържаме у дома и желаеме да ни е в действителност уютно. А до момента в който се излежаваме на дивана, можем да разгледаме някоя и друга концепция за мъдро предпазване и за това по какъв начин да преподредим дрешника си, с цел да се настроим на есенно-зимна вълна.

Ноември

Тук акцентът е върху кухнята. Тя се нуждае от главно разчистване освен преди празниците, само че най-много тогава. Миялна, ледник, всички шкафове с тенджери и чинии, всички дребни домашен уреди. Със сигурност ще имаме по-голямо предпочитание да готвим, когато всичко в кухнята свети от непорочност, написа Hello.

 Колко постоянно да разчистваме вкъщи
Колко постоянно да разчистваме вкъщи

И какъв брой е значимо да го вършим

Декември

Надали ще имаме изключително време за почистване в последния месец на годината, само че въпреки всичко. Банята и килерът за облекла са две места, чието почистване също постоянно отлагаме във времето. Но би трябвало да си обещаем, че няма да вършим повече по този начин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР