Почина светилото и доайен в родната психиатрия проф. д-р Марин

...
Почина светилото и доайен в родната психиатрия проф. д-р Марин
Коментари Харесай

България плаче! Почина проф. д-р Марин Роглев – доайен в родната психиатрия

Почина светилото и доайен в родната психиатрия проф. доктор Марин Роглев. Известният пловдивчанин навърши през вчерашния ден 86 години. Негови възпитаници са множеството от днешните психиатри в Пловдив.

Проф. Марин Роглев дмн приключва медицина във ВМИ -Пловдив през 1960 година От 1969 година е помощник в Катедрата по психиатрия и здравна логика на психиката към ВМИ – Пловдив.

Научната степен лекар по медицина пази през 1976 година, а дмн става през 1985 година През 1988 година е определен за доцент и началник на катедрата. От 1997 година е професор.

Основните му научни проучвания са в региона на клиничната психиатрия, генетиката на психологичните болести, психофармакотерапията, психотерапията и здравната логика на психиката.. Проф. Марин Роглев продължава традициите на пловдивската психиатрична школа в региона на биологичната психиатрия и изследванията на афективните разстройства.

Автор е на над 200 научни изявления. Съавтор е на учебници, образователни управления, тестови методики в клиничната логика на психиката и психиатрия.

Проф. Роглев беше и общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в интервала 2007-2011 година.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР