Почина ловешката актриса и Заслужил гражданин на Ловеч“ Слава Георгиева.

...
Почина ловешката актриса и Заслужил гражданин на Ловеч“ Слава Георгиева.
Коментари Харесай

Отиде си звезда на ловешкия театър

Почина ловешката актриса и „ Заслужил жител на Ловеч “ Слава Георгиева. За това оповестяват от Община Ловеч.

Съболезнования до околните, приятелите и сътрудниците изрекоха кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и ръководителят на Общинския съвет  в Ловеч Петър Цолов, показват от общинската администрация. Погребението ще бъде в град Царево, област Бургас, на 29 юли, от 11:00 часа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „ Заслужил жител на Ловеч “. Званието бе публично оповестено по време на Празника на Ловеч - 11 май т. година Поради болестта тя не съумя да участва на тържеството. Званието й се  дава за дългогодишната ѝ театрална, социална и културна активност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развиването и популяризирането на българската просвета и изкуство. Тя е отдала 46 години на професионалния  театър, както и на учениците от Езиковата гимназия в люляковия град, показват от администрацията.

Сред значимите функции на Славка Цветанова Георгиева в Драматичен спектакъл – Ловеч, са Лора в " Стъклената менажерия ", Таничка в " Чудо ", Мариола в " Татул ", сестра Речид в " Полет над кукувиче гнездо ",  Султана в " Железния светилник ", Вида в " Грехът Златил ", майката в " Майстори ". В киното играе една от трите Мойри в " Роза Дамасцена " и гледачката в " Откраднат живот ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР