Побоят над Анита Димитрова продължил повече от половин час. Това

...
Побоят над Анита Димитрова продължил повече от половин час. Това
Коментари Харесай

,,Чух писъците на децата й“, разказа комшийка на убитата Анита. Миньорецо млатил жена си над 30 мин.

Побоят над Анита Димитрова траял повече от половин час. Това стана ясно по време на вчерашното съвещание на Окръжен съд-Перник. Магистратите оставиха обвинявания за гибелта на жена си Димитър в ареста. Тялото й бе намерено в фамилното жилище в пернишкия квартал „ Изток “.
„ Не съм желал да умъртвявам брачната половинка си. Съжалявам “, отрони единствено Димитър пред съда, без да даде повече пояснения за случилото се във съдбовната нощ на 29 април.
Тропане
Прокурор Албена Стоилова през вчерашния ден изиска Димитров да остане в ареста. Тя цитира свидетелски показания, съгласно които към 12.30 часа обвиненият пил алкохол в близко заведение. Към 1 часа след среднощ съседи чули мощен тропот на входната врата на жилището на семейство Димитрови. После в продължение на час от вкъщи се чувал звук като от преместване на мебели и още към половин час тътен като при битка. Викове не се долавяли. После всичко утихнало.
Около 4.13 часа сутринта Димитър се чул с една от дъщерите си и тъста си, казвайки, че нещо неприятно се е случило. Те се втурнали към жилището и заварили Анита мъртва. Малко преди този момент камери запечатали облика на мъж, наподобяващ на Димитър, да хвърля чувал в непосредствен до блока резервоар за отпадък. В него проверяващите разкрили окървавени облекла на Димитров. Свидетели от кръчмата удостоверили, че по-рано той бил облечен с тях. Разследващи забелязали и охлузвания по кокалчетата на ръцете на Димитър. В правосъдната зала стана ясно, че по тялото на Анита имало голям брой травматични увреждания. Починала е вследствие на кръвозагуба и аспирация на белите дробове.
Причина
Служебният бранител на обвинения изясни, че Димитър знаел, че Анита има извънбрачна връзка, която траяла и откакто се върнала при брачна половинка си. Това станало преди два месеца, откакто против Димитър имало издадена ограничаваща заповед поради домашно принуждение. По думите на бранителя клиентът му споделил, че жертвата непрекъснато отправяла обиди и обвинявания към брачна половинка си. Димитър също по този начин бил подал молба за бракоразвод. Адвокат Николай Цветков настоя Димитър да бъде пуснат най-малко под домакински арест. Според него става въпрос за причиняване на телесна щета и гибел по несъобразителност.
Съдия Калин Баталски обаче реши, че Димитър би трябвало да бъде арестуван под стража. Според него има задоволително доказателства против Димитров, също така фактът, че се опитвал да се отърве от окървавените облекла, приказва, че има заплаха той да извърши друго закононарушение, в случай че е с друга мярка за неотклонение. Димитър е бил наказван административно и за шофиране в нетрезво положение. Определението не е дефинитивно и може да се апелира пред САС. Адвокат Цветков обаче беше безапелационен, че няма да апелира, до момента в който не се изготвят експертизите по делото. Съседка, живееща над дома на Димитрови, описа пред „ Телеграф “, че въпросната нощ не е чула крясъци. „ Към 5 часа единствено чух писъците на децата й, като са я намерили “, изясни комшийката. По думите й в фамилията постоянно имало кавги. Анита била добра жена, грижела се съзнателно за децата, гледала и Димитър, откакто той претърпял акцидент, падайки от градеж в столицата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР