Победа за Доналд Тръмп в избора за върховен съдия в

...
Победа за Доналд Тръмп в избора за върховен съдия в
Коментари Харесай

Победа за Тръмп в избора за върховен съдия в Съединените щати

Победа за Доналд Тръмп в избора за висш арбитър в Съединените щати. Предложеният от президента претендент Брет Кaвано беше утвърден от Сената и към този момент постави клетва. Въпреки седмици обвинявания и гневни диспути, сенаторите го поддържаха с 50 на 48 гласа.

"Аплодирам и приветствам Сената на Съединени американски щати, че утвърди нашия СТРАХОТЕН КАНДИДАТ, арбитър Брет Кавано, за Върховния съд на Съединени американски щати ", написа в Twitter Тръмп. Американският президент добави, че по-късно ще подпише документа за неговото назначение и той публично ще постави клетва за встъпване в служба.

Номинацията на Кавано се трансформира в голяма разграничителна линия на национално равнище, неприсъщо за номинация на съдии. Опозиционната Демократическа партия в началото нападна съдията, тъй като е номиниран от Доналд Тръмп. Всички от Демократическата партия без един гласоподаваха против него, а всички сенатори от Републиканската партия без един го поддържаха. Пред постройката имаше стотици гневни протестиращи, а от терасата, на която се позволява аудитория, се разнесоха крясъци "Срамота ".

Срещу Брет Кавано излезе обвиняване от психолога доктор Кристин Форд в полово принуждение през 1982 година, когато той е бил в гимназията. След това още две дами излязоха с по-тежки обвинявания. Форд и Кавано бяха изслушани и разпитани в сенатска комисия. Форд не съумя да потвърди обвиняванията си и очевидците и не я поддържаха, само че поради голямата разграничителна линия в страната и неналичието на убеденост в сенаторите, се наложи едноседмична инспекция на случая от ФБР.

Сенаторката от Аляска Лиса Мъркауски, единствената републиканка, която бе срещу кандидатурата на Кавано, съобщи, че се отхвърля от правото си да гласоподава, с което направи поклон към поддръжника на Кавано Стив Дейнс от Монтана, който не можа да взе участие във вота поради сватбата на щерка си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР