Победа на Русия над Украйна би била катастрофална не само

...
Победа на Русия над Украйна би била катастрофална не само
Коментари Харесай

Полският премиер: Руска победа ще означава катастрофа за Европа

Победа на Русия над Украйна би била пагубна освен за тази страна, само че и за цяла Европа, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки в Киев в петък. 

 

Моравецки, който беше в Киев с латвийския президент Егилс Левитс за диалози с украинския държавен глава Володимир Зеленски, сподели, че Украйна би трябвало да завоюва войната с Русия, защото съветска победа би означавала крах на европейските полезности. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция полската организация ПАП и Българска телеграфна агенция.

 

„ Това би означавало злополука за Европа и би било огромно проваляне освен за Украйна, само че и за целия континент. Не единствено би било невероятно да се поддържат европейските полезности – тези европейски полезности, за които Украйна се бори през днешния ден, като независимост, самостоятелност, приятелство и право на живот – само че всички тези полезности ще бъдат изгубени “, сподели Моравецки на конференция след диалозите.

 

Говорейки за метода, по който Европейски Съюз дава отговор на съветската инвазия в Украйна, Моравецки сподели, че глобите, наложени на Русия от Брюксел, имат резултат и ще бъдат все по-болезнени за съветската стопанска система в бъдеще, макар уверенията на Москва в противното.

 

" Русия се пробва да покаже хладнокръвие, само че от месец на месец... тези наказания ще бъдат все по-болезнени за нейната стопанска система ", сподели той.

 

Моравецки също прикани Европейска комисия да форсира изплащането на Украйна на утвърдената през юни безплатна помощ от 9 милиарда евро, като добави, че финансовата помощ за страната е от първостепенно значение, с цел да не стане жертва на Русия.

 

„ Това е доста значимо, в случай че желаеме да блокираме проектите на Кремъл да сложи Украйна на колене, като задуши финансите й “, сподели Моравецки. 

 

Зеленски благодари на Моравецки и Левитс за поддръжката на техните страни за Украйна в спора й с Русия и изключително за напъните им да обезпечат финансова помощ от Европейски Съюз за Украйна. Зеленски сподели, че Полша и Латвия се възприемат като " надеждни сътрудници " в Киев и означи, че и двете страни стоят твърдо зад Украйна от експлоадирането на спора.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР