По всяка вероятност няма да се стигне нито до поръчителя,

...
По всяка вероятност няма да се стигне нито до поръчителя,
Коментари Харесай

Бивш министър каза какво стои зад убийството на Алексей Петров

" По всяка възможност няма да се стигне нито до поръчителя, нито до причинителя. Нямам спомен при сходно закононарушение някой да е бил оголен. За 6 дни един човек може да обиколи земното кълбо, а не да чака в София да го задържат ", разяснява някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов.

По думите му покушението не е политическа поръчка. 
-->
" Също като убийства като на Илия Павлов - зад всичко това стоят доста пари. Нямаме случай в България на политическо ликвидиране, в случай че властта има отношение, то е като инструмент за увеличение на паричната маса ", съобщи Йорданов.

Пред Bulgaria ON AIR той разяснява, че при сглобката на държавното управление не е имало потребност от намесата на Алексей Петров. 

" Хората, които са били покрай Бойко Борисов и Алексей Петров настояват, че отношенията ми са били доста променливи, най-вече хладни. Борисов се отличава с неповторима политическа ловкост и за следващ път изпързаля разнообразни политически сили, създавайки сглобката. Тека че не е имало нужда от среща на Алексей Петров и водачите на " Промяната " и Борисов. Хубаво е в изпълнителната власт да не влизат хора, които обичат повече Путин от майка си и татко си. А ГЕРБ са посочили управническия си капацитет и там не можем да имаме подозрения за опциите им ", съобщи някогашният вътрешен министър. 

Емануил Йорданов изрази позицията си за какво човек, който даже е преподавал " сигурност ", е позволил неточности като това да употребява един и същи маршрут и да държи охранителите си на разстояние. 

" Когато човек разполага с доста пари и някакво количество власт, е допустимо да загуби трезвата преценка и да не бъде задоволително внимателен, когато би трябвало да е ", сподели гостът. 

По отношение на ранената при стрелбата жена, той изрази мнение, че няма риск за нея, защото убийството е осъществено, Алексей Петров е премахнат, а тя даже и да даде някакво изложение, " то надали ще е от изгода за проверяващите ".

Във връзка с желаната оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи някогашният вътрешен министър съобщи, че в случай че назначението му е било политическо, няма нищо изненадващо и уволнението му да е такова.

" Нормално е министърът да има право да предложи човек, на който има доверие. Той поема цялостната отговорност, в Народно събрание да изяснява всяка сериозна обстановка. Ако му вържат ръцете с " тук сме ти дали едни експерти "... Кадровата политика по закон е от компетентността на министъра. Президентът в този миг е претрупан с цялостната отговорност за престъпността в страната, при всяко последващо закононарушение може да бъде нападнат, че е спрял назначението на човек, който има компетентността да се оправи ", приключи Емануил Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР