По всичко личи, че БСП е скъсала здраво джоба. Дотолкова,

...
По всичко личи, че БСП е скъсала здраво джоба. Дотолкова,
Коментари Харесай

Секта се намърда в централата на БСП

По всичко проличава, че Българска социалистическа партия е скъсала крепко джоба. Дотолкова, че в опит да закърпи партийния си бюджет, управлението на партията столетница, е отдало чартърен едно от пространствата на централата на столичната улица „ Позитано “ 20.

 

Дотук няма нищо извънредно, в случай че изключим обаче обстоятелството, че наемател на помещението е скандалната „ Църква Универсал “. Макар, че у нас тя е относително незнайна, по света е забъркана в многочислени кавги за полово принуждение и изнудване на членовете си, финансови афери, пране на пари, магьосничество и търговия с осиновени деца.

 

Както си му е редът, от църквата са побързали да обозначат своя офис, ситуиран на метър от парадния вход на „ алената цитадела ”. Всеки деятел на социалистите, който идва на среща с другарката Корнелия Нинова, е посрещан от голям надпис „ Исус Христос е Господ, Универсал ”. Доста смущаващо за по-възрастните социалисти атеисти, които евентуално получават тахикардия, зървайки този надпис.

 

Сектантите не разчитат единствено на писмената пропаганда, описват живеещи в близост. Всеки ден млади девойки и момчета обикалят към постройката и раздават брошури, с чиято помощ може да откриете божествената истина и да спасите душата си. Агитаторите са изключително напористи, щом виждат някой пенсионер, запътил се към входа на централата на Българска социалистическа партия. Старците упорито са приканвани да посетят църковните проповеди, вместо да си губят времето с партийни събрания. И без това Столетницата е в съпротива, а както вървят нещата, скоро ще изпадне и от Народното събрание. Затова е по-добре възрастните хора в точния момент да се погрижат за спасението на своите. души, обяснявали пропагандаторите на „ Църква Универсал ”.

 

За всеки ортодоксален социалист, който безусловно има вяра в тезите на Маркс, Енгелс и Ленин, че „ религията е опиат за народа ”, сходна подкана е меко казано обидна. Запознати източници настояват, че управлението на Българска социалистическа партия е затрупано от тъжби против наглите сектанти. На многочислените недоволства от „ Позитано " 20 единствено вдигали плещи, обяснявайки, че поради продънения партиен бюджет няма по какъв начин да изгонят нито един наемател на помещение, пък бил той и еретик.

 

Както към този момент е ясно, финансовото положение на Българска социалистическа партия е много безрадостно. Наскоро Корнелия Нинова бе принудена да закрие партийната телевизия, оставяйки кореспонденти и оператори с по няколко невзети заплати. С намаляващите гласове, държавната дотация се стопи, а искащи да вършат дарения липсват поради нулевия късмет на социалистите още веднъж да вземат участие в ръководството. Точно по тази линия Българска социалистическа партия и наемателите им от „ Църква Универсал " може добре да си взаимодействат, описват осведомени.

 

Сегашният лидер на учредената в Бразилия фракция Марсело Кривела намерено предизвиква своите пастори да вземат участие в политиката. Така те ще изпълнят задачата му за основаване на теократична страна. Кривела преди време е определен за член на бразилския сенат, а малко по-късно е основал консервативна партия. От друга страна, сектата разполага с милиарди долари, насъбрани от дарения на своите милиони почитатели по света. От медийни следствия в чужбина излиза наяве, че множеството от даренията са правени по насила, посредством душевен напън, закани и даже принуждение към вярващите, в това число и полово.

 

В Бразилия против „ Църква Универсал ” и нейния началник, чието благосъстояние се прави оценка на 1,1 милиарда $, има следствия за пране на пари. В Англия преди година избухна скандал с мистериозно изчезнали милиони английски лири, дарени от миряните за пазаруване на храни за небогати, а в Португалия са разследвани поради търговия с деца, дадени за осиновяване. Приютяването на сектата „ Църква Универсал " в централата на „ Позитано ” 20 въобще не е първият скандал с партийни парцели.

 

През 2012 година след акция на ГДБОП се разбра, че именитият ъндърграунд воин Боян Петракиев-Барона е отворил незаконно казино в столичен клуб на социалистите. Паралелно с партийните събрания, в офиса на столичната ул. „ Опълченска ” са разпънати маси за покер и барбут, а дневните обороти възлизали на десетки хиляди левове.

 

Немалко скандални истории има и с отдадени чартърен пространства на „ Позитано ” 20. През 1995 година антимафиоти получават оперативна информация, че се чака у нас да влезе огромна пратка кокаин, скрита в резервоар с метли или дънки. Дрогата би трябвало да дойде в София от пристанището в Солун. Получател е компания, чийто офис е с адрес „ Позитано ” 20, а неин притежател е непосредствен до социалистите предприемач. Служителите в Министерство на вътрешните работи изпадат в разбираема суматоха – пратка опиат на адреса на ръководещата в оня миг политическа групировка. Как да проверяват канала? След интервенция от горната страна следствието небрежно е стопирано, а по-късно излиза наяве, че дрогата въпреки всичко е влезнала в България.

 

През 2006 година, когато Българска социалистическа партия е част от тройната коалиция, на последния етаж в партийната централа е отворен скришен хотел с 12 стаи. Помещенията са без прозорци, сякаш с цел да не надничат любопитни папараци. Хотелът в никакъв случай не е регистриран публично, а достъп до него имат единствено висши функционери на Столетницата и техните посетители. До стаите се стига през скришен асансьор. В партията се описват митове за оргиите на тогавашните шефове, които постоянно се възползват от уединените стаи чартърен. Преди креватната гимнастика алените функционери купонясвали в разположения на долния етаж ресторант, чийто достъп също е строго следен.

Инфо: Уикенд

Тагове: БСП секта централа „ Позитано “ 20 „ Църква Универсал “ Марсело Кривела Корнелия Нинова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР