По всичко изглежда, че феновете на Рафаел Надал ще видят

...
По всичко изглежда, че феновете на Рафаел Надал ще видят
Коментари Харесай

Лекарят на Надал: Той е щастлив и тренира за остатъка от сезона


По всичко наподобява, че почитателите на Рафаел Надал ще видят своя любим на корта най-малко още един път преди края на сезона. Това стана ясно от думите на доктор Анхел Руис Которо, който е основен доктор на испанската тенис федерация и от години работи с Матадора. Которо даде малко изявление за испанското издание El Comercio, в което даде къса, само че окуржаваща информация за положението на Матадора.

„ Рафа е добре. Бащинството го направи доста благополучен. Бременността на Мария ангажира цялото му внимание, което е изцяло обикновено, само че за благополучие всичко мина наред. Надал към този момент възобнови тренировки и следва прецизно проекта, който сме изготвили за остатъка от сезона “ – показа доктор Которо.

На въпроса коя съгласно него е главната причина за триумфите на Надал, роденият в Сантандер експерт отговори „ Мисля, че тайната се крие в неговата упорита работа, пристрастеността му към играта и непрестанния блян към рационализиране. Освен това той има страхотна физика, което също е доста значимо. Рафа е измежду легендите на тениса и съм сигурен, че ще ни достави още доста наслада, преди да се отдръпна “.

Надал бе за последно на корта преди към месец, когато взе присъединяване в прощалния мач на Роджър Федерер на Laver Cup. Веднага след него обаче испанецът се отдръпна от шампионата, като разкри, че към момента не е изцяло възобновен от травмата в коремните мускули. Световният №2 бе първият състезател, класирал се за Финалите (13-20 ноември), като също така е в листата с участници и за Мастърс шампионата в Париж (31 октомври – 6 ноември).

Которо разяснява и физическите проблеми, през които мина друга от звездите на испанския тенис – Пабло Кареньо Буста. „ Професионалният тенис е доста изискващ от физическа позиция и това е повода всички играчи да страдат от травми в избран миг. Не бих споделил, че Кареньо Буста е имал голям брой съществени физически проблеми, защото множеството му контузии са типични за тенисистите. Той страдаше от хронични проблеми с гърба, които го изтезаваха много време, само че за благополучие съумя да се оправи и да се възвърне изцяло. В момента Пабло е на 31 години, само че все пак е в отлична форма, защото обръща доста огромно внимание на грижата за тялото си “.

Именитият доктор разкри и кои са най-често срещаните травми при тенисистите през последните години. „ Физическите проблеми, които играчите изпитват, стават все по-разнообразни и като цяло лекарите се сблъскваме с много необятна гама от контузии. Тенисът се играе на все по-високо движение, само че това има своята цена. Все по-често срещани са проблемите с бедрата, които се появяват в детска и младежка възраст и постоянно се усложняват с годините. Травмите в гърба също са постоянно срещани и в последно време се появяват на все по-ранен стадий. Контузиите в раменете и китките са нещо всекидневно за тенисистите, както и проблемите със ставите “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР