По времето на последната майнингова треска“ китайските производители стартираха пускането

...
По времето на последната майнингова треска“ китайските производители стартираха пускането
Коментари Харесай

В Китай се появи компактна GeForce RTX 3050 на базата на мобилен GPU

По времето на последната „ майнингова тресчица “ китайските производители стартираха стартирането на видеокартите GeForce RTX, основани на мобилни графични процесори. По това време те бяха най-лесният метод да се заобиколи логаритъмът Lite Hash Rate, който не разрешава на компютрите да копаят с цялостна мощ. Интересното е, че тези опити не свършват дотук. Поредното устройство на китайските производители стана компактната видеокарта GeForce RTX 3050 Laptop.

Устройството е основано на графичния процесор Nvidia GA107 от мобилната версия на GeForce RTX 3050. Това значи, че в арсенала на 3D-ускорителя има 2048 CUDA-ядра (512 ядра по-малко от настолната версия) и 128-битов интерфейс на паметта. Същевременно, видео-буферът е  GDDR6 основан и е повишен от 4 GB, които се намират в ноутбуците, на 8 GB.

Енергопотреблението на видеокартата е единствено 65 вата. Благодарение на това, тя освен е лишена от спомагателен захранващ конектор, само че е получила и нископрофилна еднослотова охладителна система. Габаритните размери на устройството са 168x68x17 мм, а за извеждане на изображението може да се употребяват интерфейсите DisplayPort и HDMI.

По отношение на цената, китайските търговци оферират настолния GeForce RTX 3050 Laptop за 1999 юана (еквивалент на $277).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР