По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът се понижава. Неочаквано лоши данни за икономиката на САЩ

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ поевтинява умерено по отношение на японската йена, еврото и английската лира на фона на данните за стесняване на американската стопанска система през първото тримесечие на тази година.

Обменният курс на общата европейска валута по отношение на американската се повишава през днешния ден към 10 часа българско време до $1,0542 за едно евро спрямо $1,0499 за евро при затварянето на пазара в четвъртък.

Цената на английския паунд по отношение на $ в това време се увеличи до $1,2533 от $1,2457 за една лира. Но английската валута към момента е под годишното си дъно от $1,2542 за едни паунд.

Японската валута нарастна до 130,32 йени за $. Въпреки това йената остава на най-ниското се равнище по отношение на $ от април 2002 година.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта спада с 0,32%, а по-широкият показател на $ WSJ - с 0,39%.

Обемът на Брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати през първото тримесечие на 2022 година ненадейно понижа с 1,4% на годишна база, до момента в който анализаторите, интервюирани от Trading Economics, чакаха растеж от 1,1%.

" Силният $ става неуместен поради спада на тримесечния Брутният вътрешен продукт на фона на рекорден търговски недостиг. Всъщност рекордният търговски недостиг, съпроводен от 40-годишен висок % на инфлация и равна крива на доходността на облигации, рядко вещае положително за която и да е валута, ", сподели Филип Ви от DBS Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР