По време на смъртоносната есенна вълна на през 1918 г.

...
По време на смъртоносната есенна вълна на през 1918 г.
Коментари Харесай

Защо Испанският грип е бил толкова смъртоносен и може ли COVID-19 да го застигне?

По време на смъртоносната есенна вълна на през 1918 година доста хора са обречени, защото нямат днешните знания за вирусите и за това по какъв начин се популяризират респираторните болести. Но макар всички познания, нас може би ни чака сходна орис, в случай че някои хора, които избират да имат вяра в тайни теории, не спрат да пренебрегват години на теоретичен прогрес и това, което историята ни е научила за прекратяването на пандемии.
Пандемията от 1918 година удря света на три талази – от пролетта на 1918 година до зимата на 1919 година Тя убива сред 50 милиона и 100 милиона души в международен мащаб.
Първата вълна напролет на 1918 година е релативно мека. Повечето смъртни случаи от инфлуенцата настъпват през есента на 1918 година, когато бушува по света.

Здравните специалисти чакат инфекциите от да се усилят тази зима, защото вирусът, който предизвиква болестта е ковид, а другите коронавируси, които разболяват хората, се популяризират повече през зимата, написа blitz.bg.
 Тя е на 106 година - претърпяла е испанката, а в този момент и COVID-19 Тя е на 106 година - претърпяла е " испанката ", а в този момент и COVID-19
Тя е на 106 година от Андалусия. Преживяла е пандемията от испански грип през 1918г., прочут като " испанката ", а в този момент пребори и COVID-19....
В зимния, по-малко мокър въздух, частиците, пренасящи вируси, могат да се задържат по-дълго. Освен това, носните ни мембрани са по-сухи и по-уязвими към зараза през студения сезон. И защото времето става по-студено, прекарваме повече време на закрито без задоволителна вентилация, което значи, че има по-голяма възможност вирусът да се популяризира.
COVID-19 към момента не е лишил толкоз доста животи колкото Испанския грип.
“По принцип към 675 000 души са починали в Съединени американски щати до края на пандемията от 1918 година ”, споделя доктор Джеръми Браун, доктор от незабавната помощ и създател на известната книга  “Грип: Стогодишният лов за изцеление на най-смъртоносната болест в историята. ”
“Днес това би значело към 3 милиона души в Съединени американски щати. Добрата вест е, че към момента не сме достигнали тези числа, само че, несъмнено, броят на зразените и починалите е в действителност отблъскващ. Но историята, за която приказваме, към момента не е завършила ”, споделя Браун.
Защо втората вълна на Испанския грип е била толкоз смъртоностна? Има няколко благоприятни условия за какво втората вълна от грипа от 1918 година е била толкоз ужасна, в това число разновидността вирусът да е мутирал, както и моделите на човешко придвижване и държание по това време. Зимата означаваше, че грипът ще се популяризира повече, а хората ще прекарват повече време на закрито.
“Предполагам, че вирусът не е бил толкоз добър, заразява хората напролет и е трябвало да се приспособява ”, споделя Джон М. Бари, създател на “Големият грип: Историята на най-смъртоносната пандемия в историята ”, пред CNN.
 Светът по време на пандемията от испански грип през 1918 (СНИМКИ) Светът по време на пандемията от испански грип през 1918 (СНИМКИ)
В момента светът се бори с подлия ковид, като досега са инфектирани 395 579 индивида, а смъртните случаи са 17 234. Ние ще ви въ...
“Тогава той е претърпял разновидност, която го е направила доста по-добър в заразяването на хората и също по този начин по-вирулентен. ”
При пациенти, които са се заразили с Испански грип, пневмонията се развивала бързо и убивала хората на втория ден. По това време Първата международна е в ход, тъй че необятно разпространяване на вирусът е улеснено от придвижването на войските и препълнените военни лагери. Там, където отиваше военният личен състав, отиваше и вирусът.
“Грипът и пневмонията убиха повече американски бойци и моряци по време на войната, в сравнение с вражеските оръжия ”, се споделя в изследване от 2010 година
Шест дни след първия случай на грип, регистриран в Камп Девънс, Масачузетс, случаите се умножават до 6 674.
“В разгара на Първата международна война. Война, употребяваща модерни оръжия, война, която убиваше млади мъже с картечници и газови оръжия. И все пак всичко това бе нищо спрямо тази болест ”, написа Джина Колата, кореспондент по просвета и медицина в “Ню Йорк Таймс ”, в книгата си “Грип: Историята на огромната грипна пандемия от 1918 година "  и търсенето на вирусът, който го е предизвикал.

 Ето по какъв начин да избегнете затруднения, в случай че се болестите с ковид Ето по какъв начин да избегнете затруднения, в случай че се болестите с ковид
Учeни oт Унивeрcитeтa нa Вирджиния уcтaнoвихa кaк мoжe дa нe пoлучитe уcлoжнeния, aкo вce пaк ce рaзбoлeeтe oт кoрoнaвируc. Изcлeдвaнeт...
Огромна спънка в оправянето със болестта по това време е неналичието на знания за характера, държанието и тежестта на вируса. Пандемията се появява преди хората да знаят наподобява един вирус, по какъв начин да бъде изолиран и разучен. Тежестта на втората вълна в действителност кара някои хора и лекари да си мислят, че се оправят с болест, друга от тази, която ги е измъчвала по-рано напролет.
Броят на смъртните случаи доближава своя връх през ноември. Това е най-смъртоносният месец от пандемията.
Социалното влияние Испанският грип раздира тъканта на обществото. Приблизително половината от смъртните случаи са младежи на възраст сред 20 и 40 години. По това инфлуенцата се разграничава от актуалната пандемия, която убива основно по-възрастни хора и такива, с към този момент съществуващи болести.
Много събития биват анулирани, учебните заведения и публичните пространства – затворени. “Призракът на страха се разхождаше на всички места, карайки доста фамилни кръгове да се събират постоянно, тъй като хората нямаха какво друго да вършат, с изключение на да си стоят у дома ”, написа Колата, цитирайки вестник от Аризона.
Властите постановат закони за носенето на маски и забрани за храчене на улицата. Градските управляващи вкарват и наказателни ограничения, в това число санкции за хората, които нарушават разпоредбите. През октомври генерал-маршалът на американската войска анулира план за повикване на 142 000 души, макар потребността на Европа от тях.
Фактът, че доста хора умират в разцвета на силите си значи, че доста деца са изгубили единия или двамата си родители поради пандемията. Светът загуби генерации младежи, а за тези, които останаха живи, пандемията и Първата международна война се трансфораха в централното събитие в живота им.
Предимствата на съвремието  Вижте къде в Европа най-рано ще завърши пандемията Вижте къде в Европа най-рано ще завърши пандемията
Швeция мoжe дa ce прeвърнe в първaтa cтрaнa, кoятo e дocтигнaлa 60-70 % имунeн cлoй, нeoбхoдим зa прeкрaтявaнe нa пaндeмиятa. Тoвa твъ...
Сега, дано бързо да преминем напред, още веднъж към 2020 година. Множество научни достижения ни разрешиха да имаме най-малко малко преимущество при намаляване на разпространяването и последствията от респираторни болести като грип и . Технологичните усъвършенствания разрешиха на откривателите да видят кафези и вируси посредством електронни микроскопи и рентгенова кристалография. Микробиолозите към този момент могат да изолират, разпознават и опишат структурата на вирусите.
“Въпреки че имаме проби за ковид, един минус е, че нямаме задоволителна дарба за тестване и тестванията лишават дълго време ”, сподели Колата.

“И когато започнете да се разболявате от коронавирс, чиито признаци може да имитират тези на грипа – висока температура, студени тръпки – системата за тестване ще бъде претрупана в действителност елементарно, когато грипният сезон в действителност стартира. ”
За благополучие най-малко не сме в световна война. Погледът обратно и годините на теоретичен прогрес ни научиха по какъв начин дихателните болести се популяризират при срещи с дихателни капки, улеснени от непосредствен контакт и незадоволителна хигиена. За да бъдат ефикасни обаче, тези научни и медицински преимущества изискват публичното внимание.
Какво можем да създадем? Въпреки че случаите на COVID-19 се усилват и могат да скочат съществено тази зима, има неща, които можем да създадем, с цел да спрем разпространяването на вируса.
 Руски академик: Това е първият признак на ковид Руски академик: Това е първият признак на ковид
Лeкaритe пo cвeтa внимaтeлнo изучaвaт вcички хaрaктeриcтики нa кoрoнaвируca, кoйтo e пoтoпил cвeтa в хaoc. Мeждунaрoднaтa мeдицинcкa oб...
Все още са значими защитните ограничения като физическа отдалеченост, отбягване на събирания и излишно пътешестване, миенето на ръцете и носенето на маска.
Запасяването с хранителни артикули, медицински и незабавни продукти – отговорно и по метод, който не вреди на другите – може да помогне за ограничение на визитите до магазините, като по този метод също се понижава възможностите за разпространяване на вируса
През 1918 година няма утвърдена и контролирана ваксина. Но този път десетки компании тестват ваксини, с цел да могат да ваксинират обществеността евентуално до пролетта на 2021 година. Разбира се извънредно значимо е да съблюдаваме рекомендациите на здравните управляващи и да се вслушваме в думите на специалисти и организации като СЗО.
“Ако обществената отдалеченост и носенето на маски са ефикасни против ковид, то те може да бъдат ефикасни и против грипа ”, сподели Колата.
“Надявам се хората да получат повече противогрипни ваксини – не че са 100% ефикасни, само че сигурно са по-добри от нищо. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР