По време на разговорите изявихме волята си като първа политическа

...
По време на разговорите изявихме волята си като първа политическа
Коментари Харесай

Даниел Митов: Изявихме волята си да направим честен, открит и прозрачен опит да съставим кабинет

По време на диалозите изявихме волята си като първа политическа мощ на изборите и като най-голяма парламентарна група да приемем мандата и да създадем почтен, открит и транспарантен опит да съставим кабинет. Това съобщи след консултациите при президента оповестеният за министър-председател на ГЕРБ Даниел Митов.

По думите му през идващите дни ще стане явен и съставът на този кабинет.

" В следствие ще преценяме тъкмо по какъв начин да действаме със самия мандат към този момент - дали ще има опция за сформиране на държавно управление или не ", сподели Митов.

Според него би трябвало да се взимат бързи решения " предвид на пандемичната конюнктура, предвид на стопанската система и на комплицираната геополитическа конюнктура недалече от нас ".

Лидерът на ГЕРБ Десислава Атанасова акцентира, че ГЕРБ след постоянни избори е първа политическа мощ, и никой не е успорил честността или демократичността на изборите, даже и интернационалните наблюдаващи.

" Обсъдихме и значими тематики от дневния ред - преди всичко провокациите пред страната ни геополитически - такива свързани с проекта за възобновяване, най-обсъжданата тематика през последните няколко дни. Детайлно обсъдихме този въпрос и всички други провокации пред идващото държавно управление, за нас е извънредно значимо да има работещо държавно управление допустимо най-бързо, тъй като всеки ден българските жители чакат от държавното управление и от Народното събрание, което са излъчили значими, тежки, в случай че се наложи и непопулярни решения ", сподели още Атанасова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР