По време на разговорите е станало ясно, че за увеличение

...
По време на разговорите е станало ясно, че за увеличение
Коментари Харесай

Петков и синдикатите в МВР не се разбраха, протестите продължават

По време на диалозите е станало ясно, че за нарастване на заплатите може да се приказва най-рано с актуализацията на бюджета, планувана за юли.

От идната седмица във вътрешното министерство влиза вицепремиерът Асен Василев дружно с определени от него външни специалисти, които да създадат разбор на ведомството.

Министър-предсадателят Кирил Петков е поел ангажимент синдикатите да вземат участие в този разбор и в подготовката на измененията в Министерство на вътрешните работи. Ако това не се случи до два месеца, министър председателят им споделил, че ще поеме отговорност.

От синдикалните организации обявиха, че митингите не престават поради отхвърли да се покачат заплатите, с цел да се компенсира инфлацията. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров предвижда, че е допустимо по време на второто четене на държавния бюджет в сряда и четвъртък, пред Парламента да има и други протестиращи, които желаят нарастване на заплатите поради инфлацията. По думите му такива настроения има в доста от федерациите на двата най-големи синдиката.

След срещата пред медиите приказваха единствено представители на синдикатите. От страна на ръководещите не излезе никой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР