По време на разговори в Киев външният министър на Украйна

...
По време на разговори в Киев външният министър на Украйна
Коментари Харесай

Кулеба пред китайски пратеник: Няма да прием загуба на територии или замразяване на конфликта

По време на диалози в Киев външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е декларирал пред почитан китайски делегат, че страната му няма да одобри никакви оферти за преустановяване на войната с Русия, които включват загуба на територия или заледяване на спора, заяви през днешния ден украинското министерство на външните работи, представено от Ройтерс.

Ли Хуей, специфичен представител на Китай по евразийските въпроси и някогашен дипломат в Русия, посети Украйна на 16-17 май и се срещна с уКулеба, се споделя в изказване на министерството.

Това е първата аудиенция на почитан китайски делегат в Украйна след съветското настъпление, отбелязва Ройтерс.

" Кулеба осведоми специфичния делегат на китайското държавно управление в елементи за правилата на възобновяване на устойчивия и обективен мир, учреден на ценене на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Той акцентира, че Украйна не приема никакви оферти включващи загуба на нейни територии или заледяване на спора ", написа в изказването.

Очаква се по време на обиколката си в Европа Ли Хуей да организира диалози още в Русия, Полша, Франция и Германия. Китай не е осъдил дейностите на Русия и не е определял дейностите ѝ като " настъпление ", което докара до рецензии от страна на европейските страни и Съединени американски щати. Те сложиха под въпрос ролята на Китай като евентуален медиатор в спора, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР