По време на продължаващия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд показанията

...
По време на продължаващия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд показанията
Коментари Харесай

Alameda Research са взели назаем $13 милиарда от FTX през 2022 г.

По време на продължаващия правосъден развой против Сам Банкман-Фрийд показанията на Каролин Елисън разкриха, че през лятото на 2022 година Alameda Research е взела назаем от FTX над $13 милиарда.

Всъщност някогашният основен изпълнителен шеф на Alameda разиска заема и напътствията, които е получила от Банкман-Фрйид по отношение на изплащането на кредиторите. Освен това Елисън към този момент беше споделила, че лъжливата активност, в която е взела участие, е била ръководена от съоснователя на FTX.

Процесът се оказа един от най-отшумелите, защото Банкман-Фрийд е застрашен от повече от 110 години затвор за закононарушенията си.

Каролин Елисън съобщи солидния размер на средствата, които компанията е заемала по време на банкрута на борсата. В отчета се показва, че през юни 2022 година кредиторите са потърсили Alameda за погашение на “ “.

По-конкретно в отчета се твърди, че компанията е взела назаем $13.25 милиарда от FTX. След това Елисън е получил инструкции от Банкман-Фрийд да стартира да изплаща отговорностите на кредиторите.

Тя също по този начин означи, че е “ ” да употребява средствата на клиентите на FTX.

В последна сметка тази информация е много значима по отношение на процеса против Банкамн-Фрийд. Според информацията той поредно е мамил вложителите, като е употребявал техните средства без единодушието им. Впоследствие свидетелските показания на Елисън биха могли да дават на журито неопровержими доказателства за виновността на Банкман-Фрийд.

Освен това свидетелските показания на някои от околните му другари показват детайлности, които до момента не са били известни на обществеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР