По време на парламентарните избори в Русия срещу сайта на

...
По време на парламентарните избори в Русия срещу сайта на
Коментари Харесай

Три хакерски атаки срещу сайта на руския ЦИК по време на изборите

По време на парламентарните избори в Русия против уеб страницата на Централната изборна комисия са била осъществени хакерски офанзиви от чужбина. Това заяви ръководителят на осведомителния център на комисията Александър Соколчук.

През вчерашния първи ден на гласуването осведомителните запаси на Централната изборна комисия са станали обект на три офанзиви от чужбина, заяви Соколчук, само че не уточни съответни страни.

Целта на първите две е била да сканират уеб страницата на комисията и да открият в него уязвими места. Третата офанзива е била от типа DDos – затрудняване, закъснение или блокиране на достъпа до избрани услуги в интернет.

В Москва и още няколко района на Русия бе въведено пробно електронно отдалечено гласоподаване.

В навечерието на вота от съветското министерство на цифровото развиване заяви за хакерски офанзиви против портала за електронно гласоподаване, осъществени от IP-адреси в Съединените щати, Германия и Украйна.

Гласуването на парламентарните избори в Русия стартира през вчерашния ден и ще завърши на следващия ден вечер. Социолозите предвиждат победа на управляващата партия „ Единна Русия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР