По време на обръщението си към Федералното събрание президентът на

...
По време на обръщението си към Федералното събрание президентът на
Коментари Харесай

БРИКС ще задмине Г-7 по БВП според президента на Русия

По време на обръщението си към Федералното заседание президентът на Русия Владимир Путин акцентира една забележителна наклонност: както оповестяват разнообразни медии, страните от БРИКС непрестанно усилват каузи си в международния Брутният вътрешен продукт, измерен по паритет на покупателната дарба (ППС).

Според изчисленията на президента Путин до 2028 година се чака колективът на БРИКС да има 36.6 % от международния Брутният вътрешен продукт по паритет на покупателната дарба, до момента в който делът на Г-7 ще намалее до 27.8%.

Путин акцентира забележителната смяна през последното десетилетие, като напомни, че през 2022 година страните от БРИКС ще надминат Г-7 във връзка с Брутният вътрешен продукт, изчислен по ППС (31.5 % по отношение на 30.3 %). Това е забележителен прогрес от 1992 година, когато делът на БРИКС е бил едвам 16.5%.

ППС, необятно употребен индикатор измежду икономистите, служи за сравняване на икономическата продуктивност и стандарта на живот в другите страни, като регистрира разликите в цената на стоките и услугите.

БРИКС, която в началото включваше Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, неотдавна се разшири с присъединението на Иран, Етиопия, Египет и ОАЕ през януари тази година.

На хоризонта се обрисува идното участие на Саудитска Арабия , която получи покана, а съгласно отчетите няколко други страни са показали интерес или публично са подали молби за участие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР