По време на неотдавнашен ремонт на къщата семейна двойка откри

...
По време на неотдавнашен ремонт на къщата семейна двойка откри
Коментари Харесай

Те се стъписаха от находка в къща, построена преди век от престъпник

По време на скорошен ремонт на къщата фамилна двойка откри нещо, което ги накара да повярват, че легендата може да е истина.

В началото на октомври Ник Дръмонд и Патрик Бейкър обявиха, че са намерили над 66 бутилки уиски, скрити в стените и дъските на дома им от 1915 година.

"Не мога да допускам, че историите са правилни! Той е бил контрабандист ", написа възхитеният Дръмонд в Instagram, документирайки откритието им.



Двамата живееха в къща в дребното селце Еймс, на към три часа от Ню Йорк, малко повече от година преди да бъдат стартирани огромни поправки преди два месеца.

Дръмонд бил заинтригуван от мистериозния пакет, който намерил и скоро си припомнил легендата, която бил чул.

След това намерили пакети и в последна сметка цели 66 бутилки шотландско уиски с етикет „ Old Smuggler Gaelic “, което се създава и до през днешния ден. Тринадесет от тези бутилки били цялостни, само че четири били в малко по-лошо положение.

Първоначалният притежател на къщата е немец, прочут като граф Адолф Хумпфнер, написа CNN.
След изследване на публикации във вестници за него, те разкрили, че той е бил контрабандист, забъркан в голям брой кавги. Той умрял ненадейно и оставил след себе си контрабандно уиски, само че също и благосъстояние, за което се спорило дълго време.

Двойката има намерение да съхранява празните бутилки и да продава цялостните. Дръмонд споделя, че приблизителната стойност на цялостна бутилка е към 1000 $.

Двойката реши да си задели една бутилка, с цел да я опитат сами.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР