По време на награждаването си като шампион във финалния турнир

...
По време на награждаването си като шампион във финалния турнир
Коментари Харесай

Ройтерс: Най-важна е вярата на Григор по пътя към Голям шлем

По време на награждаването си като първенец във финалния шампионат на АТР в Лондон Григор Димитров изглеждаше като човек, от чиито рамене е паднал сериозен товар. Да, това не е купа от " Големият шлем ", за която той мечтае, само че е идващият най-хубав вид, написа в коментар за Ройтерс Мартин Херман.

Струва ми се, че това ще бъде основният миг за един състезател, който бе одобряван по-скоро като играч, представящ се под опциите си. През 2008-а българинът завоюва юношеския " Уимбълдън " против Хенри Континен. Финландецът завоюва купата при двойките в " O2 Арена ". А не бе от дълго време интервалът, в който Григор Димитров бе провъзгласен за разумния правоприемник на Роджър Федерер. През 2014-а, когато детронира настоящия първенец на " Уимбълдън " Анди Мъри на централния корт, той като че ли изглеждаше подготвен.

Watch Moët Moment as @GrigorDimitrov celebrates clinching the #NittoATPFinals crown at @TheO2 in London. https://t.co/JyCvNFf1l7 pic.twitter.com/z6urNZEkJV
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) November 22, 2017
С тогавашния си поход към полуфиналите на " Ол Инглънд Клъб " той си обезпечи пробив в Топ 10 за първи път. Но всичко това се оказа просто индивидуален проблясък. Две години по-късно връзката му с Мария Шарапова беше по-интригуваща от тенис изявите и той изпадна до №40.

Ситуацията се промени за към този момент 26-годишния Димитров с началото на тази година, когато доближи полуфиналите в Австралия, а в допълнение съумя да възпроизведе най-постоянния си сезон в кариерата. Завършва годината като №3 -единствено зад Рафаел Надал и Роджър Федерер, само че най-важна е вярата на Димитров, че е " разкрил " пътя към офанзива на купите от " Големият шлем ". И в случай че резервира това неизменност, което показва в края на сезона, Григор може фактически да се трансформира в освен това от това да има епизодични положителни прояви.

" 24 часа "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР