По време на началната фаза на крипто зимата“ канадските пенсионни

...
По време на началната фаза на крипто зимата“ канадските пенсионни
Коментари Харесай

Все повече фондове ще се насочат към Биткойн според ръководител на BlackRock

По време на началната фаза на „ крипто зимата “ канадските пенсионни фондове привлякоха вниманието в крипто средите поради своя внимателен метод или обилни загуби, изключително с колапса на компании като Celsius.

Оттогава обаче институционалният интерес към крипто пазара е относително спокоен, като се изключи забележителни изключения като инвестицията на Vanguard в Биткойн копачи.

Пейзажът се промени фрапантно през януари тази година, когато Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) утвърди девет спот ETF, сигнализирайки за евентуална опция за внимателни вложители да навлязат в крипто пространството, употребявайки познати капиталови принадлежности.

Ръководителят на цифровите активи на BlackRock, Робърт Мичник, чака скок в интереса от страна на институционални вложители като пенсионни, държавни и дарителски фондове.

От май 2024 година BlackRock интензивно образова институционалните вложители за Биткойн ETF, като се стреми да ги притегли на пазара. Инвестиционният колос сега ръководи втория по величина Биткойн ETF, iShares Bitcoin Trust (IBIT), с почти $17 милиарда в активи под ръководство.

Освен това BlackRock открива по-тесни връзки със суверенните фондове, в това число суверенния фонд на Саудитска Арабия, посредством начинания като BlackRock Riyadh Investment Management (BRIM).

Въпреки че утвърждението на Биткойн ETF улесни институционалното приемане, неустойчивостта на криптовалутата остава проблем, изключително за субекти като пенсионни фондове.

Въпреки неотдавнашните съмнения в цените, някои мениджъри на благосъстояние, като Legacy Wealth Management и United Capital Management of Kansas, разкриха обилни дялове в BTC ETF, което демонстрира продължаващ интерес от страна на огромни вложители и търговци.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР