По време на конференцията на страните от АСЕАН (Асоциацията на

...
По време на конференцията на страните от АСЕАН (Асоциацията на
Коментари Харесай

Пхенян е готов да използва ядрено оръжие срещу САЩ

По време на конференцията на страните от АСЕАН (Асоциацията на страните от Югоизточна Азия) Съединени американски щати и техните съдружници упорстваха дейностите на Северна Корея да бъдат наказани. Но страните членки на Асоциацията избраха да оставят вратата отворена за разговор. На собствен ред министърът на външните работи на Северна Корея Ли Йон Хо означи, че Пхенян няма желание да заплашва друга страна с изключение на Съединени американски щати, стига тя да не се причисли към американските военни дейности. В тази връзка не може да се чака скоро да се позволи спорът към Северна Корея.
Проблемът, който през последните години тревожи страните от АСЕАН, е обвързван с териториалните спорове, които няколко от членовете на организацията имат с Китай във връзка със спортните острови в Южнокитайско море.
Но поради скорошните ракетни тествания на Северна Корея и въпросът за Пхенян откри значимо място по време на 50-та среща на външните министри на АСЕАН, на която участваха също по този начин министрите на външните работи на великите страни, както и представителите на Южна и Северна Корея.
Сериозно внимание притегли диалогът сред външния министър на Северна Корея Ли Йон Хо и неговият южнокорейски сътрудник Кан Ген Хуа. Ли обаче акцентира, че предлагането на Сеул за обновяване на разговора „ не е задоволително откровено “.
Намесата на Китай
Китайската страна наподобява се стреми да убеди Пхенян и Сеул да преминат от обвиняванията към разговора. Китайските специалисти нееднократно означиха, че през последните месеци връзките сред Северна и Южна Корея дотолкоз са се изострили, че контактите на високо равнище са се оказали замразени. Ако това е истина, то срещата сред Ван И и Ли Йон Хо значи обновяване на диалозите.
Китайският министър посочи, че отговорност за изострянето на обстановката носят и двете страни. Китай прикани „ Северна Корея да се откаже от дейности, които ще нарушат резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а Съединени американски щати и Южна Корея да не ускоряват напрежението на полуострова. Всички страни би трябвало да запазят въздържаност.
Ли Йон Хо изрази предпочитание да поддържа връзки с китайската страна. Но в това време „ удостовери позицията на Северна Корея за нуклеарния въпрос “. Тази фраза може да се интерпретира по следния метод: изстрелвахме ракети и ще продължим да го вършим. Според него тестванията на балистични ракети, извършени през юли, са посочили на света, че цялата континентална част на Съединени американски щати се намира в обсега на севернокорейските ракети.
Освен това Ли Йон Хо изясни, че Пхенян би трябвало да има опция да удари Съединени американски щати със междуконтинентални ракети, с цел да предотврати нахлуване. Той добави, че Северна Корея няма да стартира договаряния по отношение на своята нуклеарна стратегия и изстрелването на балистични ракети, защото тези въпроси са свързани с защитата на страната по отношение на нуклеарната опасност от страна на Вашингтон.
Новите наказания в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Руският министър на външните работи Сергей Лавров разиска въпроса за Северна Корея със своя държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, с своя китайски сътрудник Ван И и с Ли Йон Хо. Тези диалози протекоха на фона на утвърдените от Съвета за сигурност нови наказания против Пхенян. Същевременно ще напомним, че американският президент Доналд Тръмп изрази благодарността си към Москва и Пекин за поддръжката на резолюцията.
По време на срещата сред Ван И и Лавров беше обърнато огромно внимание на въпроса за Северна Корея, в това число в подтекста на признатата резолюция. В нея дружно с новите, задоволително съществени ограничения за оказване на напън върху управляващите в Пхенян, е включено и предложение за обновяване на шестстранните договаряния и търсенето на политическо решение на обстановката.
Москва отдавна акцентира нуждата от възобновяването на договарянията (между Северна Корея, Южна Корея, Русия, Китай, Япония и САЩ). Но нито в Пхенян, нито във Вашингтон това се чува. А това значи, че бъдещото развиване на обстановката ще зависи значително от това по какъв начин новите наказания ще се отразят на ситуацията в Северна Корея.
Константин Асмолов, водещ теоретичен помощник в Института за Далечния Изток към Руската академия на науките, разяснява обстановката. Той означи, че „ резолюцията постанова на Северна Корея ограничавания. Но би трябвало да се има поради, че най-сериозните въпроси, поради които Съединени американски щати упорстваха за този план за резолюция, бяха блокирани от Русия и Китай. Не беше утвърдена възбраната за експорт на работна ръка и петролното ембарго “. Що се отнася до възбрана за експорт от Северна Корея на въглища, желязо и морски артикули, то тук доста неща ще зависят от Китай. Той управлява 70% от размера на търговията, по тази причина е доста евентуално някакво количество севернокорейски морски артикули да бъде оповестено на външните пазари под марката Made in China, добави експертът.
Независимая газета
Редактор:
Tweet
Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Македония: Какво ще съдържа Законът за езиците? Македония: Какво ще съдържа Законът за езиците?  Китай и Съединени американски щати ще премерят сили на срещата на АСЕАН Китай и Съединени американски щати ще премерят сили на срещата на АСЕАН  Брюксел се опасява, че английският безпорядък към Brexit е част от остроумен проект Брюксел се опасява, че английският безпорядък към Brexit е част от остроумен проект  The New York Times: Залогът на Путин за Тръмп дава противоположен резултат The New York Times: Залогът на Путин за Тръмп дава противоположен резултат  Етническите малцинства са горивото на разпростирането на талибаните в Афганистан Етническите малцинства са горивото на разпростирането на талибаните в Афганистан Интервю Още Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е това, което беше
Учителят от Софийската математическа гимназия (СМГ) Петя Тод...
Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Църковният артист, обвинил в корупция пловдивския епископ, стана т Мая, пробягала 141 км в планината: Отдалече чух плач на животно, и коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Американският дипломат: Тръмп знае за Цв...
Американският президент Доналд Тръмп е бил осведомен по проблема с ексбанкера Цветан Василев и настояването му да получи отбрана по закона &b...
Столичната община купува още 10 употребявани... Борисов желае проектът за предпазена зона " Кали... Управляващата коалиция в Словакия се разпа... Илон Мъск разгласи за нов международен връх на... Св. Мирон Чудотворец, свещеник Критски НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Мълния умъртви 40-годишен служащ в София*
Лятната стихия взе един живот в София. По време на лятната стихия гръмотевица умъртви 40-годишен служащ, заяви bTV. Инцидентът е станал на бул....
Новините: Най-важното за деня, 7 август Верижна злополука на " Цариградско шосе " Това са най-богатите готвачи в света (СНИМ... Историята на една градинка без магнолии, н... Земетресение раздруса курортната област в... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Банева: Ситуацията не се свежда до " Майб...
Случаят с рисковите боклуци, останали в предприятието " Полимери Девня " не се свежда до " елементаризиране на обстановката с Майбах и Мерце...
Жельо Бойчев: 100-те дни на " Борисов 3 " е... Косово е една от най-религиозните страни в... Ердоган отново упрекна Германия в подкрепяне... Природозащитници желаеха оставката на мин... Рейтингът на Тръмп с рекорден най-малко  www.expert.bg  Порожанов: Земеделският отрасъл би трябвало да излезе с позиция за мощен бюджет на ОСП Порожанов: Земеделският отрасъл би трябвало да...  Най-много ще печелите, в случай че работите във Фейсбук Най-много ще печелите, в случай че работите във...  Минималната заплата в Люксембург 9 пъти по-висока от тази в България Минималната заплата в Люксембург 9 пъти...  Няма да строят в Няма да строят в " Комплекс Калиакра " зас...  www.iwoman.bg  3 хрумвания по какъв начин да носиш стилно рокля вид нощница 3 хрумвания по какъв начин да носиш стилно рокля вид нощ...  4 съвременни дами за лятото и още нещо 4 съвременни дами за лятото и още нещо  Вижте Сузанита преди славата (снимки) Вижте Сузанита преди славата (снимки)  Най-гадните му черти съгласно зодията Най-гадните му черти съгласно зодията  http://www.sportlive.bg  Делио Роси: Ще направя Левски още веднъж мощен тим Делио Роси: Ще направя Левски още веднъж сил...  Кафу твърди, че си е в Разград и ще играе против Ботев Кафу твърди, че си е в Разград и ще игра...  Моуриньо загатна, че Ибрахимович може да остане в Юнайтед Моуриньо загатна, че Ибрахимович може да...  Попитаха Зидан дали ще притегля Пауло Дибала Попитаха Зидан дали ще притегля Пауло Ди... Интервю Още Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е това, което беше
Учителят от Софийската математическа гимназия (СМГ) Петя Тод...
Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Църковният артист, обвинил в корупция пловдивския епископ, стана т Мая, пробягала 141 км в планината: Отдалече чух плач на животно, и Нови Най-четени Най-коментирани Пхенян е подготвен да употребява нуклеарно оръжие против Съединени американски щати... 20 0 Македония: Какво ще съдържа Законът за езиците?...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР