По време на днешното си посещение в Хага министърката на

...
По време на днешното си посещение в Хага министърката на
Коментари Харесай

Аналена Бербок е на посещение в Хага, за да обсъди какви действия да се предприемат срещу Путин

По време на днешното си посещаване в Хага министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок възнамерява да разиска по какъв начин съветския президент Владимир Путин може да бъде измамен под отговорност за войната против Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Представителката на " Съюз 90/Зелените " има намерение да се срещне тази заран първо с ръководителя на Международния углавен съд (МНС) Пьотър Хофмански, а по-късно и с основния прокурор на МНС Карим Хан.

Предвидено е Бербок, която е учила интернационално право, само че не е приключила докторантура в тази област, да изнесе тирада и пред Хагската академия по интернационално право.

В следобедните часове Бербок има намерение да беседва на обособени срещи с премиера Марк Рюте и със своя сътрудник, външния министър Вопке Хукстра.

Главният прокурор Хан към този момент изследва обстановката в Украйна. Разследвания могат да се водят за военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид.

В случай на експанзия обаче, каквото съставлява започнатата от съветския президент Владимир Путин война, съдът не може да предяви обвинявания или да предприеме други дейности, тъй като Русия не е страна членка. Това е една от аргументите на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември украинският президент Володимир Зеленски да изиска съставяне на специфичен арбитражен съд, напомня организацията.

Германският министър на правораздаването Марко Бушман сподели нощес за ДПА в Берлин, че е явно, че войната на Русия е противозаконна съгласно интернационалното право и добави, че би желал да види още повече увереност в предприемането на правосъдни дейности.

" Ако това е най-бързият и целеустремен метод, считам, че основаване на специфичен арбитражен съд е изцяло допустимо " и че са вероятни няколко разновидността за подобен арбитражен съд, добави той.

Това може да бъде " украински съд - интернационален арбитражен съд, основан въз основа на интернационален контракт с присъединяване на Украйна ", предложи Бушман. Министърът добави, че има опция и за хибридна форма - специфичен съд, основан въз основа на украинското право с присъединяване на интернационалните съдии, чието наличие е значимо, с цел да се подсигурява безпристрастност по време на наказателното произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР