По време на дебатите в Парламента от ГЕРБ предложеха добавката

...
По време на дебатите в Парламента от ГЕРБ предложеха добавката
Коментари Харесай

Донев: След заявките на депутатите може да не познаем проекта за актуализация на ДОО, внесен от служебното правителство

По време на дебатите в Парламента от ГЕРБ предложеха добавката за пенсионерите да се вдигне на 100 лв. месечно до края на пандемията. Движение за права и свободи бяха даже по-смели в предлагането се – нарастване на добавката от 50 на 120 лв..

Според обществения министър обаче тези оферти за бонуси на пенсионерите не са правилни. „ Те не дават предвидимост напред във времето, защото се лимитират в месеците на изключителната епидемиологична конюнктура. Всъщност те не обезпечават на пенсионерите по-високи пенсии. Ограничават се единствено в това да се раздадат едни спомагателни пари през месеците на епидемията, което не е почтено по отношение на самите пенсионери “, уточни Гълъб Донев.

„ Да, за доста от българските пенсионери 120 лв. са доста пари, само че те са лимитирани във времето. След 3-5-6 месеца остават с пенсиите, които получават сега “, разясни той.

Донев не приема насериозно рецензиите, че не е работа на служебното държавно управление да трансформира размера на пенсиите. „ Всяка една смяна в пенсионната система минава през Народното събрание. По положителната и значима тематика е по какъв начин да увеличим приходите на българските пенсионери “, счита той.

„ От 15 септември стартира акцията по погашение на цялостния размер на помощите за отопление “, заяви още министърът в ефира на bTV.

„ Има проект за подкрепяне на фамилиите с деца, които заради епидемиологичната конюнктура би трябвало да останат у дома. Има планувани средства “, увери Донев.

От думите му стана ясно, че е обезпечена еднократната помощ за учениците в първи клас – за фамилиите на 28 000 възпитаници. Семействата на към 18 000 осмокласници също се получат еднократна помощ.

В края на изявлението министър Донев моли всички да се имунизират.

Дали би останал в последващо служебно държавно управление – това ще реши президентът Румен Радев. „ Ако получа такова предложение, бих останал като обществен министър, тъй като са стартирани много неща в областите, за които давам отговор. Те би трябвало да бъдат довършени в идващите няколко месеца “, изясни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР