По великденските празници очакваме повече от 450 000 туристи да

...
По великденските празници очакваме повече от 450 000 туристи да
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: По великденските празници очакваме повече от 450 000 туристи

По великденските празници чакаме повече от 450 000 туристи да посетят другите райони в страната, разгласи в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея максимален интерес се следил към региони като Кърджалийския, който е част от културно-историческата дестинация " Магията на Източните Родопи ". Ангелкова добави, че туристите в региона бележат растеж, което се отнасяло освен за Перперикон, а и за останалите обекти в региона.

" Важно е да надградим постигнатото с тази дестинация. В момента обсъждаме винено-кулинарните направления, които сътворяваме с Министерство на земеделието, храните и горите. Община Кърджали взе участие дружно с общините Ивайловград и Хасково в една обща дестинация, където се показват присъщите виновност и кухня за района ", сподели министърът на туризма.

Ангелкова сподели още, че с новите промени в Закона за туризма, които влизали на второто четене в Народното събрание след празниците се предвиждало отпадането на 19 документа по обособените регистрационни режими.

" Изцяло сме се фокусирали да бъдем оптимално потребни, както за бизнеса, по този начин и за туристите. Това е един от главните цели на държавното управление - понижаване на административната тежест ", сподели Ангелкова.

В Кърджали министърът на туризма взе участие в кръгла маса, отдадена на преспективите на културно-историческия туризъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР