По традиция, всяка година през последната седмица на април, Световната

...
По традиция, всяка година през последната седмица на април, Световната
Коментари Харесай

За 10-и път България участва в Европейската имунизационна седмица

По традиция, всяка година през последната седмица на април, Световната здравна организация, здравните управляващи и здравното съсловие провеждат разнообразни мероприятия за разпространение на изгодите от имунизациите, написа Inews.

Основната цел на самодейността е повишението на имунизационния обсег в страните посредством разширение на информираността измежду родители, здравни служащи и медии за значимостта на имунизациите. Тази година във фокуса на Европейска имунизационна седмица, 23-29 април, е имунизацията като персонално право и споделена отговорност за понижаване на неимунизираните лица и премахването на имунизационните " джобове ". Успехът на самодейността значи и прогрес по постигането на Глобалните цели за стабилно развиване 2030 на Организация на обединените нации, включително и постигането на положително здраве.

Министерството на здравеопазването напомня, че имунизациите обезпечават персонална отбрана против рискови заболявания. Когато ние и хората от нашата общественост сме с построен имунитет към обещано заболяване, то не може да се популяризира елементарно. Заедно, ние предпазваме тези, които не могат да бъдат ваксинирани (бебета, възрастни хора със здравословни проблеми и отслабена имунна система) от вирусите или бактериите, причиняващи ваксинопредотвратимо заболяване. Всеки човек може да бъде защитен от ваксинопредотвратимо заболяване и с ваксинирането си да способства за предпазването на близките, напомнят от здравното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР