По традиция на 6 януари, Йордановден, Русенската Митрополия и Община

...
По традиция на 6 януари, Йордановден, Русенската Митрополия и Община
Коментари Харесай

Само 15 смелчаци ще скачат за кръста на Йордановден в Русе

По традиция на 6 януари, Йордановден, Русенската Митрополия и Община Русе провеждат Богоявленски водосвет. В 11:00 ч. пред Катедралния храм " Света Троица " е началото на литийното шествие, а церемонията по мятане на кръста ще стартира в 11:30 ч. на Понтона под хотел " Рига ".

Поздравително слово ще произнесе зам.-областният шеф господин Валентин Колев, като в чест на празника ще бъде строена и почетна рота под музикалния акомпанимент на Общински духов оркестър-Русе.

Богоявленският водосвет ще бъде осъществен от Н.В.П. Русенски митрополит Наум, който ще поръси знамето, войската, формалните лица и присъстващите за здраве и благоденствие.

Желаещите да влязат в конкуренцията за изваждане на кръста от водите на река Дунав ще имат опция да се запишат за присъединяване на същия ден в 10:30 ч., един час преди церемонията, като изискването е да имат навършени 18 години и да носят документ за идентичност, удостоверяващ пълнолетието им.

Всички искащи да скачат в ледените води, би трябвало да имат поради, че от съображения за сигурност се постанова ограничаване на броя участници до 15 индивида, по тази причина е значимо да се явят в точния момент за записване.

По традиция, съумелият да стигне пръв до богоявленския кръст, ще получи хавлиен халат и парична премия, връчени му от кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР