По този начин те ще помогнат да се запълни финансовата

...
По този начин те ще помогнат да се запълни финансовата
Коментари Харесай

Осем бивши соцстрани ще пълнят дупката в ЕС след Брекзит

По този метод те ще оказват помощ да се запълни финансовата дупка след напускането на чистия вносител Англия, съобщи Ройтрес, представен от Българска телеграфна агенция.

Частта от вноската на България в бюджета на Европейски Съюз, изплатена през 2017 година от централния бюджет, възлиза на 888,2 млн. лева

Министри и представители на Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия, България и Румъния се срещнаха в Будапеща с еврокомисаря за бюджета Гюнтер Йотингер, с цел да обсъдят проектите за идващия бюджет на Европейски Съюз. Най-големият източник на доходи в европейския бюджет е унифицираната процентна ставка от брутния народен приход (БНД) на всяка страна.

Бившите комунистически страни са най-вече чисти получатели на средства от Европейски Съюз и се притесняват, че възможен дефицит в бюджета на блока ще понижи средствата за тях. Излизането на Англия от Европейски Съюз, което е планувано за март следващата година, ще лиши общоевропейския годишен бюджет от 12 милиарда евро, който в този момент е към 140 милиарда евро.

Осемте страни се съгласиха с нарастването на заплащането като дял от брутния народен приход (БНД), което е огромен триумф, заяви Янош Лазар, шеф на канцеларията унгарския министър председател Виктор Орбан.

Осемте страни позволиха опцията вноската да се вдигне до 1,1 % от брутния народен приход (БНД), добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР