По-тежки мерки за неотклонение наложиха магистратите от Апелативния спецсъд на

...
По-тежки мерки за неотклонение наложиха магистратите от Апелативния спецсъд на
Коментари Харесай

5000 лева гаранция за съпругата на обвинения за шеф на престъпна група в Русе

По-тежки ограничения за неотклонение постановиха магистратите от Апелативния спецсъд на двама от упрекнатите за присъединяване в незаконна група, оповестиха от прокуратурата.
Паричната гаранция на брачната половинка на оповестения за началник на незаконна група е увеличена от 2000 на 5000 лв. , а единственият, който беше под " домакински арест " Милен В. към този момент е в ареста.

По информация на прокуратурата членовете на групата са арестувани на 12 октомври 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Обвинението към тях е за присъединяване в група за отвличания, изнудвания и нанасяне на телесни повреди в Русе.

 Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на Българска социалистическа партия народен представител Обновена
Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на Българска социалистическа партия народен представител

Русенският народен представител Георги Стоилов

Припомняме, на 14 октомври 2017 г . жандармерия и полиция нахлуха в заведения в Русе, които са благосъстоятелност на брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов - Илиян.
По първична информация бяха арестувани 10 души , а малко по-късно представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи, че става дума за проведена незаконна група за рекет и разпространяване на опиати .

 ГДБОП закопчали и сина на шефа на КАТ в Русе при спецакцията
ГДБОП закопчали и сина на шефа на КАТ в Русе при спецакцията

Акцията беше против брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов

На 15 октомври 2017 година Специализираният углавен съд постанови арест за шестима от общо осемте упрекнати . Един от участниците в групата - Милен В., бе оставен под домакински арест по здравословни аргументи.
На Цветелина С. - брачна половинка на ръководителя на групата , съгласно обвиняването, бе наложена " Парична гаранция " в размер на 2000 лева, с цел да поставя грижи за детето си, се споделя в известието на прокуратурата.

По-късно Милен В. бе задържан, а Цветелина С. би трябвало да заплати 5000 вместо 2000 лв. парична гаранция . Решението на Апелативния съд е дефинитивно.

Според доказателствата, множеството от жертвите на групата са работили като чиновници на компании , ръководени от ръководителя на групата Илия С. и брачната половинка му. Един от потърпевшите е бил похитен и измъчван в продължение на денонощие, с цел да подпише запис на заповед за 100 000 лв. в интерес на групата .

Отвлеченият е държан и обичай в мазе, по чиито стени и под авансово били заковани найлони, с цел да не остават следи.

При задържането на участниците в групата бяха открити и конфискувани железни палки, три револвера, над 100 патрона, 400 г тротил, ножове, 2000 евро от незаконна активност и други доказателства, допълват от прокуратурата.

 Българска социалистическа партия връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лева
Българска социалистическа партия връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лева

Колегиално, като партийни приятели, ПГ на Българска социалистическа партия застава зад него

Припомняме, откакто стана ясно, че упрекнатият за началник на групата е брат на Българска социалистическа партия депутата Георги Стоилов, от партията желаеха чуване на своя депутат и по-късно обявиха, че застават зад него, само че ще върнат 400 лв. подаяние, направено от брат му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР