По столичния булевард Цар Борис III предвиждаме следващата година да

...
По столичния булевард Цар Борис III предвиждаме следващата година да
Коментари Харесай

Фандъкова: Следващата година ще направим цялостна реконструкция на трамвайната линия по булевард „Цар Борис III”

По столичния бул. „ Цар Борис III ” предвиждаме идната година да създадем цялостна реорганизация на трамвайната линия. Ще бъдат сменени към 14 км релси. Това сподели пред БТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Закупуваме и 13 нови трамвая, добави тя. Не предвиждаме в идващите 2-3 година самият бул. да бъде реконструиран напълно, сподели Фандъкова.

Столичният кмет означи, че тази година по линиите на градския превоз са тръгнали 60 нови рейса на природен газ. Те са по контракт с частен оператор. В момента тече и процедура за закупуване на 120 нови рейса и 20 електробуса. Успяхме да подменим 50% от рейсовете единствено за 3 година, посочи Йорданка Фандъкова.

Общо 2700 общински камери има в София – в учебни заведения, детски градини, в обществени пространства и по кръстовищата.

Във връзка и с европредателството получихме държавни средства и предвиждаме монтирането на още 244 камери по основни трасета и създаване на единна система за сигурност с органите на Министерство на вътрешните работи, уточни Фандъкова.

Само тази година сме предали 260 записа, които оказват помощ на полицията за откриване на закононарушения, посочи тя.

По думите й тази година са ремонтирани 18 км топлопреносна мрежа и за първи път централен топлопровод, който беше причина предходната година кв. „ Младост ” и още няколко квартала в София да останат без парно в най-студените дни.

Фандъкова е безапелационна, че е нужна е реорганизация, защото тръбите са остарели.

По думите й никой не може да подсигурява там, където не е ремонтирано, няма да има проблеми.

„ По наше гледище вложенията са ориентирани там, където са ставали най-вече повреди ”, означи тя.

Пред НДК довършваме реконструкцията на площад „ България ”, чакам доникъде на ноември да сме изцяло подготвени. Започна монтажът на новите гранитни плочи, сподели още Фандъкова.

„ Орлов мост, който ремонтирахме единствено за 15-ина дни през август, беше ремонтиран преди 11 година Стандартът за реорганизация на базова инфраструктура в градове е  7-8 година Разбира се, от време на време има проблеми и с осъществяването. Затова и част от бул. „ Цариградско шосе ”, която беше ремонтирана през 2014 година и към момента е в гаранция, се наложи да възложим на изпълнителя за своя сметка да направи още веднъж ремонт ”, добави кметът на София.

Тя акцентира, че единствено за първите 8 месеца на тази година има 27% растеж на задграничните туристи. По публични данни към 1,35 млн. туристи са посетили София за 2016 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР