По стар тертип пак се снишавамеБорисов направи показното съботно заседание

...
По стар тертип пак се снишавамеБорисов направи показното съботно заседание
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

По остарял обичай отново се снишаваме

Борисов направи показното съботно съвещание на държавното управление, на което разгласи, че е изпълнило уговорката си основният прокурор да бъде разследван от самостоятелен прокурор, който да не му се регистрира. Оказа се, че юристите във Венецианската комисия са планували следващото увъртане.

Апетит за по-големи потребителски заеми

В интервала юни - ноември 2019 година междинният размер на заявките за потребителски заеми за първи път надвиши 7000 лв.. Сумата е 7160 лв., което е растеж от 8% спрямо интервала ноември 2018 г.-май 2019 година

Стикерът за "Гражданска отговорност " е глътнал 200 милиона от потребителите

Лепенката на предното стъкло на автомобила към този момент е изцяло непотребна. С новите електронни устройства и при съществуването на връзка сред Пътна полиция и Гаранционния фонд на застрахователите всеки катаджия може незабавно да разбере дали обещано МПС има наложителната по закона лавица или не.

Отлагат въвеждането на системата "бонус-малус "

"Фокусът на системата "бонус-малус " в световен проект е върху стимулиране на отговорно държание на пътя на водачите и върху уговорките на притежатели на МПС. Целта на системата е да поправя в дълготраен проект държанието на участниците на пътя, да промени настройката на мислене при шофиране.

Симбиозата с ГЕРБ маргинализира десницата

Една от странностите (да не използваме по-силна дума) на българската политика е позиционирането и последвалото преодоляване на дясното пространство от ГЕРБ. За всеки приблизително образован човек е ясно, че по нито един логичен индикатор дружината на Бойко Борисов не може да мине за дясна партия.

Иво Маев: Само 30-годишнината на Движение за права и свободи може да отсрочи свалянето на Карадайъ

На терена на водачеството в Движението за права и свободи към този момент загряват група младежи, най-надеждният от които носи дребното име Лефтер. Това съобщи във видеоинтервю за "Студио Банкеръ " политологът Иво Маев.

Инспектори на Фандъкова изядоха хляба на Дядо Коледа

Инспектори влязоха на инспекция в 900 жилището и сформираха осем акта за горене на рискови боклуци. Тази мярка сама по себе си е трагикомична. Звучи като историята на данъчните чиновници от Национална агенция за приходите, които под прикритие играха хоро в пловдивското село Марково.

Федералният запас приспа лихвите

Председателят на Федералния запас Джеръм Пауъл най-сетне съумя да зарадва Доналд Тръмп, въпреки и не с по-ниски лихви, а с по-слаб $. Доларовият показател на "Блумбърг ", който следи придвижването на зелените пари към 10 съществени валутни съперници заличи облагите, насъбрани от началото на 2019-а, и към този момент е с близо 0.1% по-слаб, в сравнение с беше на 1 януари.

Работодатели и синдикати упорстват за преустановяване на договорите с "американските централи "

"Категорични сме, че българските консуматори нямат "излишни " милиони за непозволени облаги посредством неприемлива държавна помощ. В същото време цените на електрическа енергия за промишлеността в България още веднъж са най-високи в Европейски Съюз и търпението ни се изчерпва ", се споделя в общ апел.

Управляващите удрят с патентен налог стаите за настаняване от Airbnb

До момента подобен налог плащаха дребни мотели или хотели, категоризирани с една или две звезди. С новите промени действително всички, които оферират една стая за краткосрочно отдаване чартърен, се приравняват към хотели, макар че не са задължени да се категоризират.

Правителството ще налее още 1.4 милиарда лева за 90 км от автомагистрала "Хемус "

Това е секторът сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово - Буховци. За задачата се усилва размерът на уговорките за разноски, които Министерството на районното развиване и благоустройството може да поеме през 2019 година

Пасианс за някогашни и бъдещи пандизчии

Това, че част от Българска социалистическа партия в компания с ГЕРБ, с патриотите и с Движение за права и свободи гласоподаваха единомислещо за Цацаров, е забавна тематика за разбор. Но съглашателството сред привидно гневни политически съперници у нас не се случва за първи път - задоволително е да напомним събитията към разгрома на КТБ. И решаващата роля на основния прокурор Сотир Цацаров в цялата история.

Несигурност надвисна над банковите акции

И ноември не съумя да разведри и да оживи пазарните играчи на "Българска фондова борса " АД. Отново видяхме малко покупко-продажби, непретенциозен бе и оборотът в извършените двадесет и една търговски сесии. Нерви и проблеми сътвориха тези инвестиции на вложителите. Котировките, с дребни изключения, бяха под напън и се потопиха още надолу.

Остатъците от активите на "Агробиохим " в Стара Загора към този момент се... подаряват

Вече четвърт век научаваме нови и нови обстоятелства за незаконната приватизация, сред които и за унищожаването на най-големия азотно-торов цех ( "Агробиохим " АД) в Стара Загора.

Религията има вяра в мощта на технологиите

Ватиканът да вземем за пример стиска палци пожеланият подарък за тази Коледа да не е Apple Watch или Kindle, а устройството eRosary. Това е гривна с цена 99 паунда, която се задейства посредством натискане на кръста върху нея. Целта й е да наблюдава напредъка на вярващите посредством набор от молебствия и достъпът до нея е посредством приложение, наречено Click to Pray.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР