По случай Световния ден на океаните, министърът на околната среда

...
По случай Световния ден на океаните, министърът на околната среда
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на океаните и защо е важно да пазим водата чиста?

По случай Световния ден на океаните, министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и четвъртокласници от 120 ОУ „ Георги Раковски “ посетиха най-модерната пречиствателна станция за отпадни води у нас, тази в Кубратово.

Децата се срещнаха с всички стадии на пречистването на водата и им беше обяснено за какво не трябва да замърсяваме водата. Учениците задаваха и голям брой въпроси, свързани с околната среда на министър Борислав Сандов.

В станциятя в с. Кубратово отпадните води на София минават през редица високотехнологични пречиствателни процеси, а от отпадния артикул се създава газ метан, генерира се електричество и по този начин станцията изцяло покрива енергийните си потребности.

Борислав Сандов заяви, че се обмислят и промени в просветителната система.

ПСОВ Кубратово е проектирана с потенциал за 1,3 млн. еквивалентни поданици и пречиства повече от 400,000 м3 битови и промишлени отпадъчни води всеки ден. Борислав Сандов съобщи, че от другата година в страната ни чака изобретение, което ще увеличи преработването на пластмаса.

Световният ден на океаните е избран по време на срещата на високо ниво по проблемите на Земята през 1992 година в Рио де Жанейро, Бразилия. От 2009 година се отбелязва публично и насочва вниманието на хората към положението и проблемите на Световния океан.

На този ден ден хора от всички краища на света празнуват и почитат океаните, които свързват всички ни.

Повече вижте във видеото!

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР