По случай 15 години от създаването на Регионалните центрове за

...
По случай 15 години от създаването на Регионалните центрове за
Коментари Харесай

Регионалният център за подкрепа на приобщаващото образование в Русе навърши 15 години

По случай 15 години от основаването на Регионалните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение (РЦПППО) през днешния ден в Русе се организира конференция „ Приобщаващото обучение – провокации, благоприятни условия, триумфи! “.

В нея се включиха ресурсни учители, психолози и логопеди, които споделиха свои практики в помощ на педагогическия личен състав при работата с деца със специфични просветителни потребности.

На срещата участваха заместник–кметът на Русе Енчо Енчев, специалисти от Областната администрация, началникът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева и представители на учебни заведения и детски градини от Русе.

„ Силно имам вяра, че положителните практики, които се споделят по време на срещата, ще оказват помощ на доста деца да намерят полагащото им се място в просветителната система “, сподели Енчо Енчев.

Той благодари на екипа на Регионалния център с началник Евгения Стоянова за неуморната битка за идеята да бъдат развивани мощните страни на децата.

Конференцията даде опция за шерване на опит в областта на приобщаващото обучение. Предстои издаването на алманах с отчети от участниците, предлагащ работещи модели и педагогичен практики.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР