По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на

...
По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на
Коментари Харесай

Премиерът поиска нов план за управление на язовирите


По-скоро би трябвало да се одобри нов проект за ръководство на язовирите, прикани министър председателят Кирил Петков от парламентарната естрада. Проблемът с язовирите в страната е голям, съобщи той по време на парламентарния надзор.

По думите му имаме безусловно разпокъсано ръководство на язовирите - има язовири в Министерството на стопанската система, Министерството на земеделието, Министерството на енергетиката, Министерството на защитата, уточни министър председателят.

По лист в страната има над 400 язовира, от които 35 се водят високоопасни. Премиерът изрази страдание, че от тези язовири нито един не е ремонтиран.

Не можем да продължаваме да ремонтираме язовирите един по един, би трябвало да имаме обща тактика, съобщи Кирил Петков.

В отговор на въпрос за язовир „ Огоста “ министър председателят означи, че има дестилация тук-там, а стената му не е бетонна, а насипна. „ Изчислява се от специалисти, че язовирът не заплашва непосредствено живота и здравето на хората, само че ние нямаме право да изчакаме още един сезон, в който това проникване да продължава “, сподели Кирил Петков.

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова уточни, че са подготвени измененията в Закона за водите, приготвят се и промени в други подзаконови нормативни актове, свързани с проблемите към тези водни уреди.

„ Други значими задания са - основаването на обединен указател на язовирите в България, с цел да се знае какъв брой са, къде се намират и чия благосъстоятелност са, както и приключването на класификацията им, с цел да стане известно какъв брой са рисковите уреди и в какво положение са “, сподели Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР