По същия начин съпругата на президента Росен Плевнелиев - Деси

...
По същия начин съпругата на президента Росен Плевнелиев - Деси
Коментари Харесай

Само във Фрог: Поне 3 банди крадат скъпи коли по схемата “кeyless”, перничани държат монопола

По същия метод брачната половинка на президента Росен Плевнелиев - Деси Банова се е разделила с джипа си в събота. Единият от крадците се е блъснал в нея, като по този метод е копирал сигнала от ключа. След това го е препратил на собствен сътрудник, който стоял до возимото. за секунди влезнал вътре и отпрашил пред очите на смаяната Банова. Оказва се, че бандата вилнее отдавна на паркинга на столичен мол, намиращ не Околовръстното шосе.

Според източниците ни схемата се ползва от 6-7 години. Та е “патент” на по-заможжите крадци. Оказва се, че техниката за крадене на коли с безконтактно запалване коства 15-16 хилади евро и се купава основно от съветски уеб сайтове. Именно те провеждат и онлайн образование по какъв начин се работи. В кражбата на дадена кола вземат участие минимум двама души. Единият върви след притежателя, като задачата му е да копира сигнала и да го съобщи на “колегата си”, който постоянно чака допустимо най-близо до набелязаното возило. Обичайно напуща самичък мястото, без да качва помощника си. Целта е по най-бързия метод да се отдалечи от мястото на престъплението.

Престъпниците в тази област не се конкурират, дори в противен случай - разбрали са се кой какво ще гепи. Така едните са се специализирали да крадат една марка коли като БМВ, да рече, а другите - тойота, порше и т. н. Причината е, че са се снабдили с друг програмен продукт, който не може да се ползва за всички коли.

Апашите авансово се доставят и с така наречен “тапа”, с която заглушават GPS-сигнала, тъй че колата да не може да се наблюдава. Според оперативни служащи колите, които са на 2 до 3 години се изнасят зад граница, до момента в който останалите, които са по-стари, се разглобяват за елементи. Крадците имат авансово подсигурени гаражи, в които крият возилата.

Казват, че в незаконния отрасъл са ангажирани млади, по-непознати за полицията хора. Известните имена от сектора единствено учат на поминък “новата смяна”, след което желаят да им се заплаща % от плячкосаното.

Преди няколко години изключително дейна тайфа е отваряла поголовно калите във Варна на правилото “кeyless”, само че тя била хваната.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР