По разпореждане на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите

...
По разпореждане на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите
Коментари Харесай

Режим на тока ли? Асен Василев ще ви разследва за какво сте изхарчили парите

По предписание на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) стартира финансови инспекции на общините, въвели ограничавания при обезпечаване на улично осветяване и други услуги за жителите, които са свързани с разход на електрическа енергия, се споделя в прессъобщение на ведомството.

Инспекторите ще ревизират заложените и обезпечени средства за тези общини, размера на разноските за електрическа енергия за интервала от м. октомври 2021 година до м. февруари 2022 година и съпоставката им за същия интервал на миналата година

.Следва да бъдат тествани и извършените публични поръчки за доставка на електрическа енергия, както и подхванатите ограничения за понижаване на разноските за електрическа енергия.

За общините, в които инспекцията не откри нарушавания, ще бъде прибавен механизъм за отплата на по-високите сметки за електрическа енергия. На общините, за които се открият нарушавания на нормативните актове, уреждащи бюджетната, финансово-стопанската или отчетната активност, или знаци за осъществени измами, надлежно се открият породени вреди, ще бъде потърсена административно-наказателна и имуществена отговорност, според пълномощията на АДФИ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР