По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните
Коментари Харесай

Телефон на зам.-шеф във фонд "Земеделие" изникна като контакт на къща за гости

По предписание на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов изиска оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова, оповестиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Причината за поисканата оставка е информация, че телефонът й е разгласен в уебсайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за посетители " Тара " в с. Юндола. Предстои да бъде осъществена инспекция. Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде призната.

Багдатова-Мизова е дълготраен кадър на фонд " Земеделие " - от 2003 година, зам.-директор е от 2017 година и държи ресорите " Селскостопански пазарни механизми ", " Краткосрочни схеми за подкрепяне ", " Инвестиционни схеми за подкрепяне и " Морско дело и риболовство ".

Премиерът Бойко Борисов на днешното държавно съвещание изрази незадоволство от неефективността на държавната администрация, която не е открила всички нарушавания при финансирането на къщи за посетители с евросредства.

Сутринта в телевизионно изявление пред Би Ти Ви земеделският министър сред 2001 и 2005 година Мехмед Дикме съобщи, че фонд " Земеделие " необмислено си е затварял очите, че планове за къщи за посетители с еврофинансиране са замисляни да служат за персонално прилагане, нито е направлявал след това по какъв начин действат.

Повод за коментара е повдигнатото обвиняване на досегашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, за накърняване на финансовите ползи на Европейския съюз., обвързвано с къща за посетители, която е употребил със фамилията си като персонален парцел.

Самият Румен Порожанов преди седмица призна, че резултатът от европроектите с къщи за посетители е неразбираем, а инспекциите са обхванали 17% от тях.

След медийните разкрития за къщата, употребена от Манолев и оставката му прокуратурата разгласи, че ще ревизира всички къщи за посетители, построени с еврофинансиране.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (178)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР