По-рано този месец израелските окупационни сили се изтеглиха от родния

...
По-рано този месец израелските окупационни сили се изтеглиха от родния
Коментари Харесай

„Изстреляй и забравяй“ в Газа

По-рано този месец израелските окупационни сили се изтеглиха от родния ми град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, евентуално с цел да се приготвят за офанзива против близкия Рафах. Сега тези цивилни, спечелили лотарията на живот и гибел, са по следите на разрушени фантазии назад към Кан Юнис. Това е поклонение – хадж на арабски – само че на тъга, а не на религия.

Опасността към момента дебне от всеки ъгъл, само че братовчед ми Икрам и нейният брачен партньор, Авад, се почувстваха принудени да се причислят към хаджа и да отидат в региона на ал-Карара в северната част на Хан Юнис, с цел да ревизират брата на Авад, Мохамед и фамилията му.

Това, което откриха, беше отвън разбирането. Мохамед, брачната половинка му Манар и техните седем деца – Халед, Кусай, Хадя, Саид, Ахмад, Ибрахим и Абед, всички под 15-годишна възраст – бяха брутално убити от израелски въздушен удар против дома им. Къщата им лежеше в руини и телата им се разлагаха, бездомни кучета и котки се опитваха да ги гризат. Икрам и Авад изкопаха плитки гр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР