„По-рано тази година американските разузнавателни агенции вербуваха 60 бойци в

...
„По-рано тази година американските разузнавателни агенции вербуваха 60 бойци в
Коментари Харесай

60 сирийски бойци вербувани за терористични атаки в Русия

„ По-рано тази година американските разследващи организации вербуваха 60 бойци в Сирия, които се възнамерява да бъдат изпратени в Русия и други страни от Оперативно-наблюдателно дело за осъществяване на терористични офанзиви “, заяви съветското външно разузнаване.

Според ведомството за тези цели са подбрани терористи от джихадистки групировки, свързани с Ислямска страна и Ал Кайда, всички те са взели участие във военните дейности в Близкия изток. В момента бойците минават образование в американската база Ал-Танф в Сирия. Там те се образоват да създават и употребяват самоделни взривни устройства, както и да водят саботажна и подривна активност. Особено внимание се отделя на въпроса за планирането на офанзиви против добре предпазени обекти, в това число непознати дипломатически задачи.
Службата за външно разузнаване на Русия показва, че в близко бъдеще бойците ще бъдат хвърлени, както на територията на страната по този начин и в други страни от Оперативно-наблюдателно дело. Целта им ще бъде да провеждат и правят терористични офанзиви против дипломати, държавни чиновници, чиновници на реда и военни. Съобщава се, че те ще работят взаимно със спящи кафези на интернационалните терористични групировки, в това число Хизб ут-Тахрир и Ислямското придвижване на Узбекистан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР