По-рано през тази година Русия и Беларус проведоха съвместно учение

...
По-рано през тази година Русия и Беларус проведоха съвместно учение
Коментари Харесай

Русия е тренирала внезапно нападение срещу НАТО

По-рано през тази година Русия и Беларус организираха взаимно обучение „ Запад 2017 “, което надмина по мащаби предходните такива. От Кремъл показаха, че то има „ защитителен “ темперамент и задачата е да се тестват защитните качества на армията.

Немското издание „ Билд “ обаче сложи под подозрение тези изказвания. Двама водещи анализатори от западното разузнаване считат, че военните маневри на руснаците не са нито „ антитерористични “, нито „ отбранителни “. Всъщност въоръжените сили на Русия са упражнявали и симулирали „ шокова акция “ против западни страни, членуващи в НАТО.

Според източниците съветската войска е симулирала акция против балтийски страни, както и западни такива, включително Германия, Холандия, Полша и Норвегия. Въоръжените сили са упражнявали завземане на „ уязвими райони “ на НАТО, какъвто в очите на Кремъл е Прибалтика.

Освен това руснаците са „ репетирали “ бомбардировки над западните страни, изключително Германия. Стратегическата бойна авиация на съветските военновъздушни сили е провела тествания със симулационни полети над Балтийско море и Северно море. При действителни бойни дейности задачите на руснаците ще са „ сериозните инфраструктури “ на натовските страни, показва немското издание. Такива са пристанища и летища. Целта на Москва посредством прекъсването на доставките е локалното население да се обърне против своите държавни управления и да изиска мир.

Интересно е, че при бъдеща война съветските стратегически бомбардировачи могат да се опитат да изненадат НАТО, нападайки от Северно море. Русия не е упражнявала офанзиви от изток, тъй като въздушното пространство на Беларус и Украйна е сред страната и евентуалните й цели. Поради тази причина е допустима изненадваща атака от север. Натовската противоракетна защита е по-добре готова в Източна Европа, в сравнение с в страни като Норвегия, Дания и Германия.

Според източниците от разузнаването в учението „ Запад 2017 “ са взели участие 12 700 бойци. Сценарият, за който Русия се е подготвила, е последната стъпка преди нуклеарна война със Запада. Иронично опитите на Русия да предотврати нуклеарна война са точно посредством завоюване на „ бърза победа “ в Прибалтика и реализиране на сполучлива „ шокова акция “ в Западна Европа. Ако всичко това не помогне, Русия ще изпрати сигнал на Запада, че ще употребява нуклеарните си оръжия, в случай че НАТО се опита да възвърне военното си въздействие в Балтийското пространство. Все отново Кремъл желае да избегне този сюжет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР