По-рано от Прокуратурата бе съобщено, че главният прокурор Сотир Цацаров

...
По-рано от Прокуратурата бе съобщено, че главният прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Спецпрокурори В Кабинета На Боил Банов!

По-рано от Прокуратурата бе обявено, че основният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по случая за опростена наказателна клауза от 700 000 лв. на реализатор на ремонт на Ларгото и разпореди инспекция.

Тя добави, че към момента сигнал в прокуратурата не е постъпил от Елена Йончева и се чака това да стане по-късно през днешния ден. " Данните, които бяха показани от госпожа Йончева, сочат за вероятно осъществено закононарушение по работа или занемареност, окачествени от народния представител като корупционни прояви от тогавашния зам.-министър, настоящ министър на културата Боил Банов ", съобщи Румяна Арнаудова.

Ще бъдат снети пояснения от всички лица, които имат информация по случая, с цел да бъде изяснено това, което ни е належащо да решим дали да започем наказателно произвеждане, съобщи Арнаудова. Когато прослушахме тези записи, рапознахме гласове на хора, които считаме за създатели на закононарушенията. Ще поканим тези хора на диалог, посочи представителят на основния прокурор.

Фактът, че основният прокурор се самосезира, е легален аргумент за започване на инспекция. Полалагаме оптимални старания оптимално бързо да стигнем до извод има ли закононарушение или не. По този метод действахме и когато имаше сигнал от тримата представители на ГЕРБ за госпожа Елена Йончева, сподели още Румяна Арнаудова.

Арнаудова увери, че записа, който бе пуснат от Йончева, ще бъде конфискуван като доказателство, ще бъде назначена експертиза за достоверността му, с цел да се откри дали може да бъде употребен като годно доказателство. Ще би трябвало да се откри и кои са тези които са говорили на този запис.

" Това, което на нас ни е известно и от обществени източници е, че сдружението, което е окачествявало строителството е сдружение по Закона за отговорностите и договорите, тъй че всички тези сдружения, които са били част от този консорциум ще бъдат поканени с цел да дадат сведения за това кой в каква част и по какъв метод е взел участие в строителството ", уточни още представителят на основния прокурор и акцентира, че сега няма никаква информация в прокуратурата по проблема, тъй като основният прокурор се сезира преди към 1 час.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР