По-рано днес Володимир Зеленски се срещна с австрийския канцлер Карл

...
По-рано днес Володимир Зеленски се срещна с австрийския канцлер Карл
Коментари Харесай

Джонсън е обещал да осигури на Украйна 120 бронирани машини и нови противокорабни ракетни системи

По-рано през днешния ден Володимир Зеленски се срещна с австрийския канцлер Карл Нехамер в Киев.

 

Британският министър председател Борис Джонсън е провел диалози в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, оповестиха от Даунинг стрийт. Борис Джонсън от дълго време се кани да посети Киев, само че новината за срещата му през днешния ден с Володимир Зеленски изненада всички.

От Даунинг стрийт обявиха, че това посещаване е в символ на взаимност с Украйна. Целта на Джонсън е да запознае Зеленски с нов пакет от финансова и военна помощ, допълниха от неговата канцелария.

В Киев английският министър председател е заречен Лондон и неговите сътрудници да окажат такава поддръжка на Украйна, че „ страната в никакъв случай повече да не бъде нападната и застрашена “.

Това става ден откакто английският министър председател оповести оръжейна пратка за 100 милиона паунда във връзка ракетното нахлуване на гарата в Краматорск.

Джонсън е заречен Лондон да обезпечи на Украйна 120 бронирани машини и нови противокорабни ракетни системи - в допълнение към оповестената през вчерашния ден военна помощ от висок клас на стойност 100 милиона паунда. 

За украинската стопанска система Англия към този момент задели 770 милиона паунда, предава БНР.

В Киев английският министър председател похвали украинския народ за неговата смелост против съветските агресори. „ През последните седмици светът откри нови герои и всички те са от народа на Украйна “, посочи Джонсън.

Той сподели още, че откриването на трупове на цивилни в украинските градове изцяло е опетнило репутацията на съветския президент Владимир Путин.

Заместник-ръководителят на украинската президентска работа Андрий Сибиха написа във „ Facebook “: „ Англия е водач в отбранителната поддръжка за Украйна. Лидер в антивоенната коалиция. Лидер в глобите против съветския агресор “.

Украинското министерство на защитата пък прикани светът „ да бъде самоуверен като Борис Джонсън “.

Вестник „ Гардиън “ написа, че в случай, че няма полети до Киев, Джонсън евентуално е дошъл там от Полша с автомобил, изминавайки 600 километра и минавайки през град Лвов.

Изданието добавя, че английският министър председател е доста известна фигура в Украйна след доставките на противотанкови ракети за украинската войска.

Подобно пътешестване до Киев към този момент направиха в петък ръководителят на Европейската комисия Урсула декор де Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР