По-рано днес във Велико Търново, Милен Михов - народен представител

...
По-рано днес във Велико Търново, Милен Михов - народен представител
Коментари Харесай

Милен Михов: Нито аз, нито ВМРО имаме нещо общо със сегашните проблеми на Великотърновския университет

По-рано през днешния ден във Велико Търново, Милен Михов - депутат от Вътрешна македонска революционна организация, учител по история в катедра „ Нова и най-нова история на България “ на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и асистент ректор, който сега е в неплатен отпуск поради депутатството, даде конференция в отговор на тиражираните в последно време изказвания за неговата персонална и организационна отговорност, обвързвана със сегашните проблеми на ВТУ.
Припомняме, че в последните дни излязоха информации в публичното пространство, че строителна компания е наложила запор върху сметките на Великотърновския университет, което блокира изплащането на трудовите хонорари и стипендиите преди Рождество Христово и Нова година.
Милен Михов сподели, че до него са достигнали информации за усложнения както от преподаватели, които не са получили задатъка си, по този начин и от студенти, които не са получили стипендиите си.
„ Това е нещо, което би трябвало да бъде обяснено. Обяснението, че аз и Вътрешна македонска революционна организация сме наложили запор и по тази причина няма такива разплащания, не е правилно. “ – акцентира Михов.
„ Поисках да кажа това, което желая по този начин, че то да бъде чуто от моите сътрудници във Великотърновския университет във връзка следващото тиражиране на обвинявания персонално към мен и по отношение на организацията, в която членувам двадесет и пет години, за някаква съпричастност към финансовите проблеми на Великотърновския университет. Длъжен съм изрично да опровергая тези погрешни, лъжливи изказвания. Тук ще бъда малко прочувствен и персонален. Във Великотърновския университет работя тридесет години. С една огромна част от сътрудниците сме почнали дружно. Много добре си припомням времето, в което трябваше да се работи, да се живее и да се занимаваш с просвета за 80 $ заплата. И през разум не ми е минавало, че може да се направи по този начин... Нито по концепция, нито по благоприятни условия, нито по претекстове може да се обвинва Вътрешна македонска революционна организация, че е направило блокиране на сметките на Университета и с това е ощетило проподаватели и студенти. Нито аз, нито Вътрешна македонска революционна организация имаме нещо общо със сегашните проблеми на Великотърновския университет. Нямаме интерес да вършим това нещо.
Доколкото ми е известно, всички бюджетни организации са в системата за електронно разплащане „ Себра “, кото не може да бъде блокирана и запорирана. Доколкото имам информация, бюджетът е извършил всички разплащания към ВТУ за 2018 година Още тази седмица ще желая отговор от министъра на образованието, изплатени ли са според бюджета всички задългения към Великотърновския университет и по кое време са били направени преводите. За да е ясно от кое място идват проблемите, в случай че има такива, в нашия Университет.
За следващ път измежду моите сътрудници се популяризират внушенията, че аз персонално имам благоприятни условия да ръководя компании, самостоятелни органи в България, било то прокуратура, министерство на образованието или други. В тези теории на конспирацията аз не желая да влизам и още един път заявявам, че нямам никаква съпричастност и в никакъв случай не ми е минавало през разум да си играя със ориста на хората “ – съобщи Милен Михов.
В отговор на жрналистически въпрос, той изясни:
„ От две години и половина аз съм надали не индивида, който има съществена цел да твори неприятни неща за университета. Аз бях упрекван, че работя против оценката на Националната организация за оценяване и акредитация, че съм в основата на всички проблеми в университета, и аз съм посочен като основния провинен за всички несгоди на Великотърновския университет през последните години. Ако това е подчинено на предизборната акция, която върви към този момент в университета с оглед изборите през май 2019-а година, аз мисля, че това обеснява логичен нещата, че това управление счита моята скромна персона като някаква конкуренция в предизборната акция. Въпросът е, че се намесва и името на организацията ми, което към този момент прави нещата обществено да ги заявя. Смятам, че университета е над политиката, университета е най-ценното, което има Велико Търново и първа грижа на всички е съхраняването и развиването на този скъп подарък, който имаме, като един народен и европейски учебен и теоретичен център. “.
Попитан дали ще взе участие като претендент за ректор при идните избори във ВТУ, Милен Михов отговори, че този въпрос пред него следва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР