По-рано днес . Руският олигарх бе подложен на сериозен натиск

...
По-рано днес . Руският олигарх бе подложен на сериозен натиск
Коментари Харесай

Призоваха футболът в Англия да спре да лъска имиджа на нарушители на международното право

По-рано през днешния ден. Руският олигарх бе подложен на сериозен напън след нашествието на Русия в Украйна и почналата война, а в сряда разгласи, че ще напусне клуба и търси покупател.

Тези мнения на Стейвли не останаха незабелязани и незабавно провокираха реакция от страна на една от най-големите правозащитни организации - “Амнести Интернешънъл”.

“Както постоянно сме казвали, ние сме в епоха на световен спорт, който е употребен за изчистване на имиджа, и в подтекста на ужаса, протичащ се в Украйна, Премиър лийг би трябвало да има ясна и непосредствена морална отговорност за смяна на разпоредбите за благосъстоятелност. Трябва да се трансформират тестванията, които притежателите и шефовете минават, както и да се спре потреблението на британският футбол като средство за пиар и почистване на имиджа на хора, които вземат участие в съществени нарушавания на човешките права. Това са неща, които могат елементарно да се трансформират, с цел да възпират хора, които са директно забъркани в нарушение на интернационалното право и правата на индивида, както протичащото се в Украйна и ударите над цивилни обекти, учебни заведения и болници”, съобщи Феликс Джейкенс, който е представител на организацията.

Правителството на Англия наложи редица съществени наказания на съветски олигарски, които имат парцели и бизнеси на територията на Обединеното кралство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР