По-рано днес КНСБ проведе протестен митинг до сградата на БНБ.

...
По-рано днес КНСБ проведе протестен митинг до сградата на БНБ.
Коментари Харесай

Протестно автошествие на КНСБ за заплати блокира „Орлов мост“ в с...

По-рано през днешния ден КНСБ организира протестен протест до постройката на Българска народна банка. Исканията на синдиката са за по-високи приходи, нарастване на заплатите в няколко бранша, финансирани от държавния бюджет.

 

„ Стига към този момент работещи небогати “ и „ Искаме парите, които сме проработили “ – бяха част от посланията, които се чуха. Чуха се даже изявления, че хората могат да останат без градски превоз, в случай че настояванията не бъдат чути. Но с цел да ангажират вниманието на политиците, те блокираха част от столицата. Тръгнаха от площад княз Александър I, с цел да стигнат до Орлов мост, Цариградско шосе, регионът към НДК, площад „ Руски монумент “, а крайната точка ще бъде площад „ Независимост “.

 

Протестиращите приветстваха с признателност чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които охраняват митинга. Всички протестиращи са обединени, че това е единствено началото. Ако настояванията им за по-високи заплати не бъдат задоволени, те ще продължат с ефикасни протестни дейности.

Протестно автошествие блокира „ Орлов мост “. Автомобили с членове на синдиката се разположиха в региона малко след 11:30 ч.

 

Интересно е да се означи мотивът за митинга – искане за по-високи хонорари. Той стои не на място, предвид на великодушния бюджет, който предложи финансовият министър Асен Василев, и който беше остро подложен на критика точно поради многото средства, планувани за обществени заплащания. Предложеният бюджет планува 1 милиарда повече пари за здраве, минималната работна заплата да стане 933 лева, вместо досегашната 780 лева, а минималната пенсия да стане 580 лева, при досегашна – 523 лева

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР