По примера на Естония и Латвия Полша също обмисля да

...
По примера на Естония и Латвия Полша също обмисля да
Коментари Харесай

Полша също обмисля да ограничи визите за руснаци

По образеца на Естония и Латвия Полша също обмисля да наложи добави ограничавания при издаване на визи на съветски жители. Това беше доказано от заместник-министъра на външните работи Пьотр Вавжик. Решението ще бъде взето през идващите седмици, написа Der Standart.

Заместник-министърът на външните работи съобщи, че страната му поддържа налагането от Европейски Съюз на спомагателни наказания против Русия поради войната в Украйна. Това ще включва и преустановяване на действието на Договора за улеснено издаване на визи за съветски жители . Големите страни членки, измежду които Германия, Франция и Нидерландия, обаче се опълчват на това.

По думите му сега Полша беседва с други страни членки и е открила, че с изключение на трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония, Словакия и Чехия също споделят неговото мнение.
 Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците
Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците

Чехия желае цялостно прекъсване на визи, само че Германия не иса да санкционира елементарните руснаци

Германия, както и Европейската комисия в Брюксел, отхвърлят концепцията за изцяло прекъсване на туристическите визи за руснаци., че от 18 август съветските жители към този момент няма да могат да влизат в страната с шенгенски визи, издадени от Естония. Прави се изключение за руснаците, чиято татковина е Естония или които имат непрекъснато местопребиваване в Естония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР